Uspješna suradnja

Prva turistička grupa iz Kine posjetila Slavonski brod

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
kinezi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
kinezi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
kinezi
24.04.2013.
u 22:07
Kineski turisti koji su boravili u Slavonskom Brodu predstavnici su institucija koje se bave javnim poslovima
Pogledaj originalni članak

Prva organizirana grupa turista iz Narodne Republike Kine, točnije iz Haizhu Distrikta kineske regije Guangzhoudanas, posjetila je danas Slavonski Brod, a u vijećnici Gradske uprave primio ih je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nastavak je to uspješne suradnje sa Kinom i u turističkom sektoru ubrzo nakon posjeta  veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj njegove ekselencije Shen Zhifeia koji je u Brodu boravio 9.travnja ove godine, te sa čelnicima grada dogovorio gospodarsko-trgovinsku, turističku i kulturnu suradnju. Kineski turisti koji su danas boravili u Slavonskom Brodu predstavnici su institucija koje se bave javnim poslovima, a na prijemu su s Dusparom razmijenili svoja iskustva iz područja razvoja i upravljanja gradom, te unapređivanja životnog standarda lokalnog stanovništva.

Prije nekoliko dana u Slavonskom Brodu su boravili i kineski novinari najveće svjetske novinske agencije  Xinhua News Agenncy, koji su svojem čitateljstvu ponudili zanimljiv novinski  prilog sa vrhunskim fotografijama o ljubavnom gnijezdu varoških roda Male i Klepetana. Uspješan nastavak suradnje Narodne Republike Kine i Slavonskog Broda  potvrđuje skori dolazak nove grupe posjetitelja iz Kine, ovaj puta iz regije Inner Mongolia, a najavljen je već za idući mjesec.

Prilika je to da gradska Turistička zajednica prikupi  nova saznanja o zahtjevima kineskog turističkog tržišta i omogući da se grad Slavonski Brod pozicionira kao ishodište za brojne turističke ture i kineske posjetitelje po Slavoniji i tako jače pozicionira na zahtjevnom kontinentalnom turističkom tržištu.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.