Tragedija u Istri

Prvak u ribolovu Erik Radin poginuo roneći pokraj Funtane

Foto: ''
Prvak u ribolovu Erik Radin poginuo roneći pokraj Funtane
26.07.2012.
u 17:18
Mladi je ribič pronađen na dubini od 24 metra. Tijelo ronioca prevezeno je u Vrsar, a potom u Pulu, gdje će obdukcijom utvrditi uzrok smrti
Pogledaj originalni članak

Roneći na dah oko jednu nautičku milju od Funtane pokraj Poreča na dubini od oko 20 metara jučer je smrtno stradao sportski ronilac Erik Radin (24) iz Novigrada. 

Mladom i iskusnom Eriku ronjenje i ribarenje bio je hobi, a kobnog je jutra isplovio s bratom u gumenom čamcu. Ronio je na dah oko milju ispred Funtane, pod punom opremom i sa zračnom puškom, a područje na kojem su braća ronila, uredno su obilježila plutačom. Erik je kao aktivni ribič imao dozvolu za ronjenje i ribolov.

Što se dogodilo pod morem da Erik nije izronio još se ne zna, no Erikov je brat, primijetivši da ga nema, oko 8 sati mobitelom pozvao u pomoć MRCC, Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. Pomoć je odmah stigla, a uključile su se lučke kapetanije iz Vrsara, Poreča i Pule, pomorska policija te ronioci iz čak triju klubova. Naime, Erik je bio član novigradskog Športsko-ribolovnog društva Ribon pa su ga mnogi poznavali. Pomogli su i ribari te poznanici sa svojim brodicama. Pronađen je nakon više od dva sata potrage na dubini od 24 metra kamo su ga, pretpostavljaju tragači, odvukle morske struje. Erik je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojio naslov svjetskog prvaka u udičarenju.

 

Vijest o tragediji obitelji Radin pogodila je cijeli Novigrad u kojem je Eric bio poznat i omiljen.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

CH
chemica
18:29 26.07.2012.

Budala će poginuti i heklajući.

Avatar sultan46
sultan46
21:14 26.07.2012.

Kako mozete staviti tako glup naslov,,poginuo,,Decko se utopio a nije poginuo,,,,

OL
olovka
17:44 26.07.2012.

Volio ali ne i poznavao!