U IME OBITELJI

Prvi Obiteljski dan u Vinkovcima

Foto: Miroslav Flego
obiteljski dan
Foto: Miroslav Flego
obiteljski dan
30.11.2013.
u 19:51
Program je započeo Lijepom našom koju su predvodili članovi zbora mladih Fra Vjekoslav Mičuda
Pogledaj originalni članak

Članovi građanske inicijative U ime obitelji iz Vinkovaca danas su organizirali prvi Obiteljski dan u vinkovačkoj pješačkoj zoni na kojemu se okupilo, kažu organizatori, oko 300 Vinkovčana. Organizatori su svjedočenjem bračkih parova i obitelji, te pjesmom i dječjom igrom željeli istaknuti važnost braka i obitelji u današnjem hrvatskom društvu i pozvati građane da izađu na sutrašnji referendum te glasaju ZA brak.

Program je započeo Lijepom našom koju su predvodili članovi zbora mladih Fra Vjekoslav Mičuda, a potom se okupljenima obratio gradonačelnik Mladen Karlić koji je istaknuo važnost obitelji i braka kao temelja hrvatskog društva. O značenju obitelji u vlastitom životu progovorio je dogradonačelnik Ivan Bosančić, Sani Bošnjak, koordinatorica inicijative U ime obitelji za područje grada Vinkovaca govorila je o dosadašnjim aktivnostima inicijative i pozvala sve građane da na sutrašnjem referendumu zaokruže ZA.

Program je nastavljen svjedočenjem nekoliko obitelji o važnosti braka i  obitelji poput obitelji Zovak sa sedmero djece, obitelj Cirimotić s troje djece, te samohrana majka obitelji Lasić. Predstavile su se i vinkovačke udruge koje promiču obiteljske vrijednosti pa je predstavljen rad Zajednice bračnih susreta koja organizira seminare za poboljšanje odnosa braka i obitelji, Zajednicu Vjera i svjetlo predstavili su voditeljica Tihomila Viljetić, obitelj Vojnić s troje djece i samohrana majka udovica Marija Ferbežar koja ima petero djece, a sin Alen ima Downov sindromom.

U ime udruge Betlehem – centar za nerođenu djecu govorila je Slađana Petričević. Tekst jedne tinejdžerke "Obitelj je početak i put" pročitala je Anita Zovak, a vinkovački glumac Vladimir Andrić je pročitao tekst pjesme "Pismo majci" ruskog pjesnika Jesenjina, a okupljenima se obratio i pater Arek Krasicki, studentski kapelan iz Osijeka koji je došao s mladim studentima iz Osijeka. Na kraju se u ime organizatora obratila Sanja Tomić koja je poželjela da se i sljedeće godine organizira Obiteljski dan u Vinkovcima na kojem će se promicati brak i obitelj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ambasadoor
ambasadoor
11:13 01.12.2013.

Bravo vinkovcani!