Naši budući kolege

Prvo školske pa u ‘prave’ novine

Foto: 'dominik grguric'
Prvo školske pa u ‘prave’ novine
25.02.2011.
u 10:54
U županiji izlazi sedam osnovnoškolskih i jedan srednjoškolski list. Mladi iz Cetingrada imaju i svoju emisiju na Radio Slunju
Pogledaj originalni članak

Raspodjela posla i poštovanje rokova najveći su problemi za mlade novinarske snage, osnovnoškolce i srednjoškolce Karlovačke županije zaslužne za izlaženje školskih novina. Iako obožavaju svoj posao, pretpostavljaju da bi "prave" novine sigurno bilo teško napraviti. No, zahvaljujući njihovu predanom radu čitatelji uživaju u zanimljivim temama, koje donose listovi Skakavac OŠ Skakavac, Lučonoša OŠ Dragojle Jarnević, Grabrić OŠ Grabrik, Breza OŠ Ivane Goran Kovačić Duga Resa, Regoč OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Klek Prve OŠ Ogulin, Cetinko OŠ Cetingrad i Zora Gimnazije.

 – U uredništvu nas je desetak i svi imamo jednaku odgovornost. Redovito donosimo učeničke bisere, modni kutak, viceve, slike prvašića i osmaša. Mnogi učenici imaju dara za pisanje, ali ih je teško nagovoriti da nam se priključe. Nije tako lako napraviti novine – priznaju Iva Grgurić i Teodora Tihaloos, novinarke Kleka, koji je "doživio" već 54. broj. Ambiciozna ekipa iz Cetingrada otišla je i korak dalje te osmislila i radioemisiju. Emitira se petkom na Radio Slunju.

 – Super je ispao razgovor s Tonyjem Cetinskim. Imali smo i drugih zanimljivih tema. Nova rubrika u našem Cetinku je zdrava prehrana. To će sigurno zanimati mnoge jer su svi stalno na nekim dijetama – kažu glavna urednica Samra Rošić i novinarka Ivana Golek.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.