svega pomalo

Pržit ćemo se na 30 stupnjeva, a onda nam stiže nagla promjena vremena

Foto: PIXSELL
Dvije djevojke uživale na plaži u Makarskoj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Proljetni pljusak u centru grada
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Proljetni pljusak u centru grada
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Proljetni pljusak u centru grada
12.06.2023.
u 09:15
Za nastavak tjedna prognoze su još vrlo nepouzdane - ciklona će biti u blizini Hrvatske, no još se ne zna hoće li kod nas ili južnije od nas pasti veća količina kiše, uz lokalno i izražene pljuskove s grmljavinom, osobito u Dalmaciji.
Pogledaj originalni članak

Sunčano i toplo vrijeme pratit će nas danas i u utorak. U srijedu dolazi do postupnog porasta naoblake, pa već ponegdje može biti malo kiše ili pljuskova, koji će u četvrtak uz promjenljivu naoblaku biti češći, na Jadranu praćeni i grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu će bura već u utorak ujutro sasvim oslabjeti, a potom u četvrtak ponovno malo pojačati. Temperatura zraka na Jadranu bez znatnije promjene, a na kopnu će jutra biti svježija, javlja DHMZ.

VEZANI ČLANCI.

U utorak će se temperature penjati ponegdje i do 30 stupnjeva. Pretežno će biti sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, na Jadranu još u noći umjerena, mjestimice i jaka bura, tijekom jutra će oslabjeti. Temperatura bez znatnije promjene, najniža jutarnja od 9 do 14, na Jadranu 17 do 21, a najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu 26 do 29 °C.

Foto: DHMZ
dhmz

"Prvi dani novog radnog tjedna bit će - mnogi će vjerojatno reći: "Napokon!" - uglavnom suhi i sunčani, pri čemu na kopnu ne odveć topli, a na Jadranu vrlo topli i vrući. Ipak, izlaganje suncu valjalo biti ograničiti sredinom dana i u rano poslijepodne zbog visokog UV indeksa - mjere jakosti sunčeva zračenja. Od kraja srijede opet promjenjivije, mjestimice s kišom, i to najprije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Za nastavak tjedna prognoze su još vrlo nepouzdane - ciklona će biti u blizini Hrvatske, no još se ne zna hoće li kod nas ili južnije od nas pasti veća količina kiše, uz lokalno i izražene pljuskove s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Puhat će uglavnom umjerena i jaka bura, ponajviše na sjevernom dijelu, te sjeverozapadnjak. U četvrtak prolazno jugo..." ,  prognoza je koju je za HRT pripremio Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

"Relativno stabilno na kopnu će ostati i u utorak i srijedu, ali će jutra biti svježija. U srijedu će malo kiše pasti u gorju, drugdje je opet moguća u promjenjiviji četvrtak. Vjetar uglavnom slab, povremeno umjeren istočni ili sjeveroistočni. Dnevna temperatura bit će niža od uobičajene za ovo doba godine. Na Jadranu u početku sunčano - s jakom burom na sjevernom dijelu, koja će malo oslabjeti u srijedu, a u četvrtak će u Dalmaciji prolazno okrenuti na jugo. Na krajnjem sjeveru i jugu može biti izoliranih nestabilnosti. Vjerojatnost za pljuskove ponovno raste od kraja srijede te osobito u četvrtak u Dalmaciji - lokalno bi moglo biti i obilnije kiše. Jutarnja temperatura ostat će oko 20 °C, a danju će biti malo manje toplo nego prije.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Video: Posljedice olujnog nevremena u ulici Gornji Lukšić

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
mari4ca
13:28 12.06.2023.

ah to globalno zatopljenje ne mogu se pošteno zgrijati u junu