Marin Pucar:

Pucar: Žalim za žrtvama, ali teško je i meni pa posjećujem psihijatra

Foto: Borna Filić/Pixsell
Pucar: Žalim za žrtvama, ali teško je i meni pa posjećujem psihijatra
29.09.2011.
u 22:00
Marin Pucar, član uprave Podravke, koji je lani u travnju skrivio nesreću u kojoj je dvoje poginulo, na sudu tvrdi da se ničega ne sjeća.
Pogledaj originalni članak

Osjećam ljudsku odgovornost prema žrtvama i njihovim obiteljima, kajanje i suosjećanje zbog nesreće, ali ne mogu se očitovati o krivnji jer se ne mogu sjetiti svega i nemam cijelu sliku događaja – kazao je na Općinskom sudu u Svetom Ivanu Zelini, stalnoj službi sesvetskog suda, Marin Pucar, član uprave Podravke, okrivljen za izazivanje nesreće sa smrtnim posljedicama.

Naime, lani je u travnju, upravljajući Audijem 6 na autocesti Varaždin – Zagreb nedaleko od Svete Helene naletio na Mitsubishi Pajero i usmrtio dvoje ljudi: Miroslava Munjasa (31) i Nikolu Lekšića (26)

Dvije kćeri bez oca

Kasnije će se ispostaviti da su dvojica poginulih bili Bjelovarčani, nerazdvojni prijatelji iz djetinjstva, i da će iza mlađeg Nikole ostati dvije kćeri.

Sudskom vijeću kojem je predsjedao Stjepan Đurinec okrivljeni Pucar potom je ispričao okolnosti kojih se može sjetiti: jutarnjeg odlaska na posao iz Zagreba u Koprivnicu, nalik na svaki drugi radni dan u proteklih deset godina, koliko radi u Podravki. Nakon isteka radnog vremena bio je na još jednom sastanku u Vrbovcu te se oko 21.30 tog 29. travnja prošle godine zaputio kući u Zagreb.

– Prije skretanja na OMV-ovu benzinsku crpku ispred sebe sam vidio taj auto koji je odjednom počeo kočiti pa sam pretpostavio da skreće na benzinsku. Međutim, auto je ipak produljio, ja sam se htio prebaciti u lijevi trak, ali došlo je do kontakta. Dalje ne mogu rekonstruirati događaj, imam prazninu, ne sjećam se zašto sam se zaletio u taj automobil, a sljedeće što pamtim jest da se sve zaprašilo, da me neki ljudi izvlače iz auta i da sjedim na parkiralištu – izjavio je Pucar odajući dojam duboko potresene osobe.

Tvrdi da se kretao brzinom između 130 i 140 kilometara na sat, a na pitanje svog odvjetnika potom je govorio o posljedicama nesreće.

– Kad sam sutradan čuo za smrtni ishod, prva mi je želja bila da dođem do obitelji, ali sam procijenio da je to prerano pa sam s njima stupio u kontakt tek mjesec-dva kasnije. U kontaktu smo i danas jer nastojim i tim ljudima i sebi olakšati život i tu tešku situaciju proživjeti zajedno s njima. Poslušao sam savjet supruge i prijatelja pa sam otišao psihijatru, kojeg redovito posjećujem. Cijela situacija teško me pogađa – rekao je Marin Pucar, koji u trenutku nesreće nije vozio alkoholiziran, a dosad nije prekršajno ni kazneno gonjen.

Ni svjedok nije vidio

Ni saslušanje svjedoka nesreće, Ivana Jelkića iz Osijeka, koji je u trenutku nesreće vozio iza Pucarova Audija, nije pomoglo rasvijetliti okolnosti same nesreće, jer ju je uočio tek kad se dogodila pa je priskočio u pomoć.

Stoga će sudac Đurinec na iduće ročište pozvati prometnog stručnjaka, a zatražio je i snimke nadzornih kamera s crpke. Državno odvjetništvo za Pucara traži godinu i šest mjeseci zatvora.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

GA
gary1
08:05 30.09.2011.

naputak odvjetnika, ništa se ne sjećam, to je najjače, ni Horvatinčić se ničega ne sjeća, ni mnogi drugi kada su izravni krivci u ovakvim slučajevima. Moćni auti, gliseri, nitko mi nije ravan, bahatost na djelu a kada treba priznati KRIV SAM, e onda su mali, jadni, bolesni i NIČEG SE NE SJEĆAJU

Avatar tkozna
tkozna
10:09 30.09.2011.

Članak je više nego tendenciozano napisan. Stječem utisak da su ova dva pokojna frenda kriva što se nisu maknuli močnom čovjeku u močnom audiju. Sada, kako kaže gary1, bogec nićeg se ne sječa. Točno koliko je tada cijenio tuđe živote vozeći sumanuto toliko sada cijeni živote pokojnih(ko ih šiša više ih nema i ne može biti veće štete). Zbog preventive a i zbog kaznene odgovornosti ovog ubojicu sa 200 konjski snaga maksimalno kazniti.

NB
nikola.boromisa11
18:23 25.02.2017.

Tako to rade adezejci.Ako nisi kriminalac,ubojica ili već neki ološ nemaš baš nikakve šanse.