napadač uhićen

Pucnjava u Palači pravde u Milanu: Troje ubijenih, jedna osoba umrla od srčanog udara

Foto: Reuters/ PIXSELL
Pucnjava u Palači pravde u Milanu
Foto: Reuters/ PIXSELL
Pucnjava u Palači pravde u Milanu
Foto: Reuters/ PIXSELL
Pucnjava u Palači pravde u Milanu
Foto: Reuters/ PIXSELL
Pucnjava u Palači pravde u Milanu
Foto: Reuters/ PIXSELL
Palača pravde u Milanu
09.04.2015.
u 15:00
Pucao je Claudio Giardiello, kojem se sudi, a počeo je pucati kada je njegov odvjetnik odustao braniti ga. Ubio je troje ljudi, a jedna osoba je umrla od srčanog udara.
Pogledaj originalni članak

Četiri osobe su stradale u pucnjavi, koju je u palači pravde u Milanu danas oko 11 sati otvorio Claudio Giardiello (57) građevinski poduzetnik optužen u slučaju stečajnog postupka njegove tvrtke Magenta.

Giardiello je ispalio 4 ili 5 metaka iz pištolja te ubio svog odvjetnika Lorenza Alberta Clarisa Appianija (37) koji ga je odbio braniti, te je na današnjem procesu bio pozvan kao svjedok. U sudnici je optuženik pucao na Davida Limongellija, koji je bio njegov suradnik i ranio ga, kao i na Giorgia Erbu, koji je također bio optužen u istom slučaju, koga je ranio, ali koji je zatim umro u bolnici. Jedna osoba umrla je od srčanog udara.

Giardiello je zatim otišao na kat niže, odnosno drugi kat palače pravde, ušao u sobu stečajnog suca Fernanda Ciampija i ubio ga. Giardiello je uspio izaći iz palače pravde i pobjeći na motoru, stigao je do mjesta Vimercate, pokraj Monze, na oko 20 km od sudnice, gdje su ga karabinjeri uhitili.

Nakon krvavog incidenta glavno je pitanje bilo kako je Giardiello mogao ući u Palaču pravde pokraj detektora metala. Ispostavilo se da su neki detektori metala bili neispravni, a odvjetnici i zaposlenici u Palači pravde ulazili su na sporedni ulaz bez pregleda.

Giardiello je vjerojatno ušao praveći se da je odvjetnik.

Kada je došlo do pucnjave, Palača pravde je bila evakuirana. Nakon prestanka uzbune zaposlenici su se vratili u palaču.

– Odjednom smo čuli tri-četiri pucnja. Pokušali smo otkriti što se događa. Odjednom je sve bilo puno policije koja nam je rekla da ne izlazimo iz prostorije – ispričao je jedan od odvjetnika koji se tijekom pucnjave zatekao u Palači pravde, prenosi Telegraph.

>> Dvoje ljudi ubijeno, nekoliko ih upucano u restoranu u Göteborgu

- Čuo sam pucnjavu i vidio čovjeka s krvavom nogom, preplašio sam se i pobjegao - ispričao je drugi svjedok za La Repubblicu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
12:23 09.04.2015.

A gdje im je detektor metala na ulazu u zgradu, i pregled svakog tko ulazi u istu?

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
12:42 09.04.2015.

U podnaslovu - kada je njegov odvjetnik odustao braniti ga - koji je ovo jezik? Strahota.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:51 09.04.2015.

"Stecajni postupak..." ma nije moguce, ja sam mislila da ga je opljackao Putin. Na bogatom zapadu u EU idili to je nemoguce..