borba za skrbništvo

Pucnjava u sudnici: Ubio bivšu snahu i još jednu osobu

Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u sudnici: Ubio bivšu snahu i još jednu osobu
11.02.2013.
u 15:47
Thomas Matusiewicz ubio je bivšu snahu i još jednu osobu te ranio dvoje ljudi. Ubijena Christine Belford vodila je bitku za skrbništvo nad tri kćeri s njegovim sinom Davidom T.
Pogledaj originalni članak

Policija je identificirala napadača koji je rano ujutro u sudnici u SAD-u ubio dvoje i ranio još dvoje ljudi. Njegovo ime je Thomas Matusiewicz, a motiv pucanja koje je grad Wilmingtonu zavio u crno jest borba za skrbništvo koju je njegov sin David T. Matusiewicz vodio s bivšom suprugom Christine Belford (39). Delaware Online potvrđuje da je jedna od ubijenih upravo Christine te da je policija nakon pucnjave u sudnici ubila napadača.

Njegov sin David 2007. oteo je tri malodobne kćeri te ih potom odveo na 18-mjesečno putovanje Panamom, Kostarikom, Meksikom i Nikaragvom. Put je okončan nakon što su vlasti djevojčice pronašle u jednoj prljavoj i skučenoj prikolici s bakom Lenorom. David je potom neko vrijeme proveo u zatvoru zbog otmice i bankovne prijevare. Dok je služio zatvorsku kaznu, pokušavao je izboriti se za skrbništvo i roditeljske posjete, no ta su mu prava bila uskraćena. Na slobodu je pušten u rujnu 2012. Pretpostavlja se da je danas na sudu s bivšom ženom Christine nazočio saslušanju za dodjelu skrbništva.

>>Učenik (14) upucan u glavu ispred škole u Atlanti

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
18:47 11.02.2013.

da se to desilo u eu i da je murija likvidirala atentatora-svi bi bili pohapseni-smjesteni u cuzu i osudjeni

GE
generalsaosnovnom
16:45 11.02.2013.

Nije to drama u SADu nego sasvim uobičajena vest na svaka dva dana kad su oni u pitanju pa prema tome ne dramite bez veze !

AA
aabbcc
20:48 11.02.2013.

. Pa ko je tu bio brzi i izasa ko pobjednik iz sudnice ?