Pljušte optužbe

Puljak: Kerum je kriv što je potpisan štetni sporazum, a Baldasar i Opara jer ga nisu prijavili

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Puljak: Kerum je kriv što je potpisan štetni sporazum, a Baldasar i Opara jer ga nisu prijavili
06.04.2019.
u 14:03
Nakon što je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum optužio svog nasljednika Ivu Baldasara i SDP što nisu proveli sporazum kojeg je potvrdilo Gradsko vijeće na kraju njegovog mandata i stranke u postupku nisu obeštetili zamjenskim zemljištem i umanjenjem komunalne naknade, reagirali su iz stranke Pametno
Pogledaj originalni članak

Splitski političari nastavljaju se međusobno optuživati zbog ovrhe od 150 milijuna kuna koja se prijeteći nadvila nad Gradom Splitom, zbog izgubljene presude s dr. Veljkom Kneževićem i drugima za zemljište na TTTS-u.

Nakon što je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum optužio svog nasljednika Ivu Baldasara i SDP što nisu proveli sporazum kojeg je potvrdilo Gradsko vijeće na kraju njegovog mandata i stranke u postupku nisu obeštetili zamjenskim zemljištem i umanjenjem komunalne naknade, reagirali su iz stranke Pametno.

Tvrde da ne nasjedaju na Kerumove spinove jer je Pametno u posjedu dokumenta koji potvrđuje da je Sporazum koji je tadašnji gradonačelnik Kerum predložio, a gradsko vijeće usvojilo – nezakonit.

– Srž ovog problema seže daleko u prošlost, no ono što je ključno je to da 2011. godine na snagu stupio Zakon o cestama koji dozvoljava Gradu da se uknjiži na sve gdje je uspostavljena javna prometnica. U posjedu smo odluke Ustavnog suda iz 2017. kojom je odbijena žalba dr. Kneževića na ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o cestama. Ustavni sud je tada odbio sve dotadašnje žalbe, među njima i dr. Kneževića – tvrdi Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Kako tvrde u stranci Pametno dr. Knežević je zakočio Grad sa žalbama na infrastrukturne projekte pa 2012.godine dolazi do pregovora koji se zaključuju sporazumom koji Gradsko vijeće jednoglasno prihvaća, a 7.3. 2013. tadašnji gradonačelnikov opunomoćenik Jure Šundov potpisuje.

– Kerum je odgovoran jer je potpisan štetan sporazum, a njegovi nasljednici SDP-ov gradonačelnik Baldasar i HDZ-ov gradonačelnik Opara, odgovorni su jer cijeli slučaj nisu prijavili nadležnim institucijama. Ako se kojim slučajem pitate zašto, zato što su obojica trebali ruke Kerumovih vijećnika koji im daju potrebnu većinu u Gradskom vijeću! – zaključuje Marijana Puljak te još jednom poziva USKOK i DORH da temeljito istraže cijeli slučaj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NE
Neo001
16:45 06.04.2019.

Patuljak sa orlovskim nosem i pilećom pameti.

AF
afer
14:41 06.04.2019.

Puljak i pametno. Drveno željezo.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:09 06.04.2019.

Jel i ona spasila neko malo mace? Odnosno kada je zakazan termin za taj performans gdje ce sluuucajno biti hrpa novinara u blizini?