Sabo o transkriptu

'Puno je izrezano, 
to je montaža HDZ-a po uzoru na Udbu i KOS'

Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
'Puno je izrezano, 
to je montaža HDZ-a po uzoru na Udbu i KOS'
03.08.2013.
u 23:02
Mariju Budimir ću tužiti. Razgovor je održan, ali u snimci nema mnogo detalja koji su bitni za kontekst.
Pogledaj originalni članak

O objavljenom transkriptu razgovora s Marijom Budimir gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kaže da je riječ o običnim udbaško–kosovskim metodama kojima se HDZ služi.

– Očigledno je da je grad Vukovar najbitniji u političkom smislu za HDZ i da pri tome ne biraju sredstva ni načine da dođu do cilja ne prihvaćajući volju građana iskazanu na izborima. Ovakvim su se metodama UDBA i KOS služili u Vukovaru 90-ih godina. Ovo je i jasna poruka Vukovarcima da se čuvaju HDZ-ovaca i da nikad ne znate snimaju li vas ili ne i što su u stanju zapravo učiniti. O svemu sam izvijestio odvjetnika te ću pokrenuti privatnu tužbu protiv Marije Budimir – rekao je Sabo. Za razgovor s Marijom Budimir kaže da je održan, ali i da je objavljeni dio prepun montaže, pri čemu je izostavljeno mnogo detalja koji su bitni da bi se na pravi način shvatio kontekst izgovorenih riječi.

– Mislim i da ovo što je objavljeno nije ništa loše niti protuzakonito. Cilj je diskreditirati mene kao osobu i kao gradonačelnika prije novih izbora. Ovo je samo jedan u nizu udaraca zadnjih godina koje sam doživio. Želi se zaustaviti mene, ali i realizaciju projekata na području grada. Što se tiče Marije Budimir, s njom sam dosad imao korektan odnos. Bila je kod mene u uredu dva puta u ime škole. Za troškove tih projekata školi je grad isplatio 20.000 kuna – rekao je Sabo.

Da je riječ o montaži, gradonačelnik Vukovara je još jednom ponovio  u Dnevniku HRT-a u subotu navečer te dodao kako nije učinio ništa zbog čega bi trebao biti zabrinut. Osvrnuo se i na spominjanje ministra te kaže kako su oni u razgovoru spomenuti isključivo u kontekstu lokalnih projekata koje kao članovi Vlade podržavaju. Na izravno pitanje urednika HTV-ova Dnevnika 3 “Ima li podršku stranke?,” vukovarski gradonačelnik nije odgovorio, nego je rekao “da je vrh stranke upoznat”.

>>Sabo: Vesnu Bosanac ću zgaziti! Zašto? Zato što je bezobrazna!

>>Sabo: Reci, Marija, koliko novca? Dat ćemo ti 50.000 kn za mandat!

>> Poslušajte cijelu snimku razgovora u kojem Sabo nudi 50.000 kn mita!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.