GROUNDHOG DAY

Punxsutawney Phil: Još šest tjedana zime

Foto: Reuters
Punxsutawney Phil: Još šest tjedana zime
02.02.2010.
u 16:19
Svizac Phil ove godine predvidio je prestanak ili nastavak zime pred oko 12.000 radoznalaca iz cijelog svijeta koji su se okupili u pennsylvanijskoj zabiti.
Pogledaj originalni članak

Na sad već tradicionalni 124. dan svisca na brdu Gobbler's Hill u Punxsutawneyu u Pennsylvaniji (stotinjak kilometara zapadno od Philadelphije) pred oko 12.000 gledatelja iz cijelog svijeta, popularni svizac Phil je na minus osam Celzijevih  stupnjeva izišao iz rupe i, kako su proglasili njegovi čuvari, vidio svoju sjenu, što znači da će zima potrajati još šest tjedana, a od ranog proljeća nema ništa.

Tj. nema ništa ako je vjerovati Philu; drugi svisci, poput "Staten Island Chucka" u New Yorku, koji doduše nemaju tradiciju dulju od sto godina, ali su isto tako pouzdani meteorolozi kao i svaki drugi glodavac, navodno su svoju sjenu vidjeli pa možemo očekivati zatopljenje.

Nama je, pak, to američko predviđanje "ni u džep ni iz džepa", a Billu Murrayu je svejedno. On bi samo htio da se ovaj prokleti dan već jednom završi i da sutra ne čuje Sonnyja i Cher na radiju...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KA
karlovcankica
17:28 03.02.2010.

stvarno svasta od zapolsenika u VL...

UK
Ugo Kajvez
21:39 02.02.2010.

Još jedna promašena tema VL-a

KR
kreont
11:56 04.02.2010.

Amerika je barbarska/poganska zemlja pa onda imaju isto takve pogane običaje.