Potpredsjednik SDSS-a

Pupovac: Rašković je nakon prvih razgovora bio nervozan i nesiguran

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Pupovac: Rašković je nakon prvih razgovora bio nervozan i nesiguran
02.12.2015.
u 09:25
Istaknuo je kako Tomislav Karamarko zna da nije istina ono što je rekao o Raškoviću
Pogledaj originalni članak

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća i potpredsjednik SDSS-a u emisiji Novi Dan N1 televizije osvrnuo se na svoju izjavu kako postoje "ozbiljne indicije" o organiziranoj pljački SDSS-ovog mandata".

 - Ne znam je li to bio razlog ili ono što se događa zadnjih tjedana s pojedinim mandatima i strankama, ali i izjavama koje su se mogle čuti s raznih strana, ali to je stvar Državnog odvjetništva koje je donijelo odluku. Kontaktirali su me. Nisam još dao iskaz, ali kada ću morati, uradit ću to u skladu sa svojim zanjem i informacijama koje su do nas dolazile, i u skladu s iskustvom naše stranke u protekla tri mjeseca, i u vrijeme i nakon kampanje. Tijekom kampanje sam o svemu obavijestio i predsjednicu, podijelio sam to i s onima čije stranke su u tome sudjelovale, rekao je o navodnim pritiscima na SDSS.

 - Prije početka kampanje i odluka o tome tko će biti naši kandidati za zastupnike, jedan broj naših stranačkih lidera su obrađivani, na njih je vršen pritisak, s ciljem da se pokuša utjecati na odluke glavnog odbora SDSS-a. S ciljem i da ne ta stranka, ne njezina tijela donesu odluku kakvu žele, nego kakvu želi jedna druga stranka, rekao je Pupovac.

Na pitanje je li vršen pritisak na SDSS-ovog zastupnika Raškovića, kazao je kako zna samo da je 'nakon prvih razgovora koje su imali postao nervozan, nesiguran i nije se odazivao na sastanke koje su pripremali'.

 - SDSS više nema što donositi u vezi s Raškovićem. On je u ponedjeljak u 8 sati i 1 minutu uputio izjavu o istupanju iz članstva iz SDSS-a i više nemamo mogućnost odlučuvati o njemu. Imamo obavezu da se borimo za mandat koji je naša stranka osvojila. To možemo na način da vidimo pod kojim je okolnostima došlo do njegova nejavljanja svojim stranačkim drugovima i prijateljima u stranci, iako je dao suglasnost predsjedništvu stranke, prije konzultacija. Žao mi je što mi predsjednica nije rekla, kao što je Karamarko rekao par sati ranije, da dolazim s ovlaštenjem koji se ne odnosi na čovjeka koji će doći za sat vremena. Živo me zanima bi li primila nekog takvog iz HDZ-a tko je odlučio da ga ne predstavlja Karamarko, nego da dolazi nezavisno. Iako sam predsjednicu upozorio na pritiske koje doživljavaju pojedini naši članovi. Pitala je i koja je to stranka, rekao sam - godinama smo bili partneri, i potvrdio sam da se radi o institucionalnom pritisku, kaže Pupovac.

Istaknuo je kako Tomislav Karamarko zna da nije istina ono što je rekao o Mirku Raškoviću.

 - On najbolje zna da nije istina to što je rekao. Ponavljam - nije istina. Mi smo usvojili nekoliko temeljnih principa 15.11. Prvi je bio da ne dopuštamo pritisak izvana, i ne vršimo pritisak iznutra. Sve što smo radili je bila odluka iznutra, svaka odluka. Tko nije bio spreman, rekao je ne mogu. Meni će reći Karamarko da ne predstavljam sve Srbe, pa kao što ni on ne predstavlja sve Hrvate! Tko ikad kaže da predstavljamo sve? Ne, nego svoje biračko tijelo. Predsjednicu ću zamoliti s više riječi da stane u obranu političke slobode, autonomije stranaka i posebno ću je zamoliti da zaštiti sve ljude koji su dio politički izabranog procesa, kao što sam je već molio. Ako je netko nekome prijetio iz moje stranke - o čemu nemamo saznanja, onda ćemo poduzeti mjere koje treba. Ali bojimo se da je problem u drugim razlozima, kazao je Pupovac.

>> Došlo vrijeme da se stane na kraj 'etnobiznisu'!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 50

DU
Deleted user
09:51 02.12.2015.

Što je sa pokušajem pljačke MOST-ovih zastupnika od Milanovića ?Ne smeta vam kad se radi o tuđim zastupnicima ali kad netko pokuša razgovarati sa vašima, to je odmah PLJAČKA?

DU
Deleted user
10:03 02.12.2015.

Umjesto da se Državno odvjetništvo bavi osobama unutar sdss-a javno i medijski optuživanima za ratne zločine oni proganjaju Hrvatskog branitelja.

DU
Deleted user
10:08 02.12.2015.

Manjine u Hrvatskoj imaju prava zajamčena Ustavom. Sudjelovanje u vlasti zajamčeno im je samim izbornim propisima. Talijanima je Osimskim ugovorom između SFRJ i Italije među inim zajamčeno je pravo talijanskoj manjini na govor i pismo ravnopravno s našim, hrvatskim jezikom. ALi, da manjine imaju Ključnu ulogu jezičca na vagi koji će odlučiti o slijedećih 4 godine naših života, novaca, vanjske i unutarnje politike i td Nedopustivo.