Reakcije na bijeg

Pupovac: Sasvim je jasno zašto je Sanader otišao još jednom

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Pupovac: Sasvim je jasno zašto je Sanader otišao još jednom
09.12.2010.
u 14:22
"Ove činjenice u neku su ruku na tragu onoga što se dosad događalo. S druge strane dosadašnje iskustvo njegova odlaska s premijerske dužnosti pokazalo je da nema snage suočiti se s odgovornošću."
Pogledaj originalni članak

Zahtjev za uhićenje, a kasnije i Sanaderovo napuštanje zemlje zatekli su SDSS-ova Milorada Pupovca. Kaže da je za to sve čuo tek kada je došao u Sabor.

– Ove činjenice u neku su ruku na tragu onoga što se dosad događalo. S druge strane dosadašnje iskustvo njegova odlaska s premijerske dužnosti pokazalo je da nema snage suočiti se s odgovornošću, realnošću, i da, nakon što je shvatio da u zemlji postoji dovoljno političke stabilnosti i da se politički odnosi u zemlji neće destabilizirati zato što se on vratio, očito nije shvatio da treba još jedanput otići bez odgovora i sasvim je jasno zašto je otišao – poručio je Pupovac.

Nezavisni zastupnik Furio Radin poručio je da se nalazimo pred moralnom katastrofom ako se stvarno dokaže da je Sanader pobjegao iz zemlje.

– S jedne strane imamo pravosuđe koje napokon radi svoj posao, s druge strane imamo određene institucije u državi koje dopuštaju da se i dalje pobjegne iz zemlje. To su dvije činjenice koje treba uzeti u obzir i treba tražiti odgovornost i onih koji su i u slučaju Glavaša dopustili da se iz zemlje pobjegne. Skidanje imuniteta za nas nije novost, ali je novost da je nekome dojavljeno da se skida i da je taj pobjegao iz zemlje – istaknuo je Radin.

Hebrang šokiran: Ima država mehanizme i za takve

Informacija da je Ivo Sanader napustio državu zatekla je predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Andriju Hebranga, koji je tek kratko nakon početnog šoka poručio da država ima mehanizme i za takve.

*Veliki specijal na 30 stranica o bijegu Ive Sanadera čitajte sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
16:35 09.12.2010.

sramota da nam srbi vladaju odlucivaju i rugaju nam se.....to je josipoviceva crvena hrvatska..........

OB
-obrisani-
18:06 09.12.2010.

Koliko mi se čini taj “vojvoda“ Pupavac je s tim istim Sanaderom bio u koaliciji, a sada je sa njegovom nsljednicima i mislim da bi mu bilo pametnije da komentira pikado natjecanja u Butanu nego ovo.

KR
Kronika
15:58 09.12.2010.

Mislim da je Pupovac posljednji čovjek koji ima nešto za komentirati. Bez uvrede, nema tu nacinalne mržnje,ali jedino taj pokvarenjak ne zaslužuje mjesto na Hrvatskoj sceni.