IMENOVANJE PREDSJEDNIKA VS

Pupovac: SDSS će biti suzdržan na glasanju o Đurđević

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Milorad Pupovac o izboru predsjednice Vrhovnog suda
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Milorad Pupovac o izboru predsjednice Vrhovnog suda
25.06.2021.
u 11:14
Istaknuo je da na današnje glasanje ne gledaju kao glasovanje o profesorici Đurđević, nego o načinu na koji je vođen cijeli proces
Pogledaj originalni članak

Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a, izvijestio je da je njegova stranka donijela odluku da će biti suzdržani na današnjem glasanju o prijedlogu imenovanja Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Istaknuo je da na današnje glasanje ne gledaju kao glasovanje o profesorici Đurđević, nego o načinu na koji je vođen cijeli proces.

- Mislio sam danas više reći o njezinim kvalitetama i koliko je ona kao kandidatkinja dobra, ali danas sam i ja, kao i vi, mogao pročitati u njenom otvorenom pismu samo ocjene pohvale. Mogu samo kazati da je šteta što je cijeli postupak dolaženja do kandidata za predsjednika/predsjednicu Vrhovnog suda započeo proceduralnom prečicom. Da je bilo drugačije, sklon sam vjerovati da bi profesorica Đurđević bila ozbiljan kandidat za predsjednika Vrhovnog suda - kazao je Pupovac pa dodao da ona sigurno nije zaslužila kritike i napade s različitih strana.

- Nažalost, objekti difamacije, klevete, objeda najrazličitije vrste, izvrtanja onog što bismo govorili je bilo opće mjesto koje je pratilo njezinu kandidaturu. Ugledni članovi akademske zajednice, ugledni javni intelektualci angažirani u pogledu zauzimanja javnog stava, bili su napadani, klevetani i kvalificirani najgorim mogućim kvalifikacijama. Šteta što to nije primijećeno i da se nije reagiralo. Što se nas tiče ova rasprava nažalost se odmakla od toga kako doći do najboljeg kandidata/kandidatkinje i pretvorila se u čitav niz uvreda, kleveta, optužbi bez osnova ili pak izlaganja poruzi ljudi koji imaju drugačiji stav - poručio je Pupovac.

Dodao je da nema informacija kako će glasati drugi zastupnici manjina.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Malazan
Malazan
12:10 25.06.2021.

Hehe, suzdržan iz interesa. Iako bi najrafije dao glas gospođi čiji je ujak vođ pobune srba u hrvatskoj. Mrš!

ZI
zinegoid
12:22 25.06.2021.

suzdržani iz razloga što to trenutno nema koristi u velikosrpskom projektu, da ne gube energiju na manje bitne stvari, čuvaju je za obilazak mjesta događaja iz ii rata i davanja na sva zvona da su hrvati takvi i takvi, da bi prekrili zločine svog naroda na ovim prostorima ...

BR
Breoxs
11:39 25.06.2021.

SDSS neće dati potporu pripadnici srpske nacionalne manjine?! Toliko o tome koliko im je stalo do njihovih. Samo što Plenković ne razumije da će ovaj suzdržani glas hrvatskih Srba iz SDSS-a više koštati Hrvate nego da su Srbi glasali za svoju. Jer prvi koji će birokratima iz Bruxellesa reći da ga je Plenković ucijenio jest upravo Pupovac i onda se to nama vraća poput bumeranga na nekim drugim pitanjima.