Slavlje 1. srpnja

Pusić: Ljudi, gotovi smo! Obavili smo sve za ulazak u EU

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pusić: Ljudi, gotovi smo! Obavili smo sve za ulazak u EU
07.06.2013.
u 20:00
– Obavili smo veliki posao i možemo biti među najboljim članicama EU. Napravili smo golemi pomak i danas smo prosječna članica EU – rekla je Pusić.
Pogledaj originalni članak

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u Dnevniku HRT-a je kazala da je "ovo veliki trenutak" nakon što je gornji dom njemačkog parlamenta kao zadnji danas potvrdio naš pristupni ugovor s EU.

– Ljudi, gotovi smo! Završili smo sve što smo morali na putu u EU. Ovo je velika stvar za nas – kazala je Pusić te ocijenila da je put prema EU bio "dug i vrlo zahtjevan".

– Obavili smo veliki posao i možemo biti među najboljim članicama EU. Napravili smo golemi pomak i danas smo prosječna članica EU – rekla je Pusić te dodala da je 27 država EU potvrdilo da Hrvatska "može i treba funkcionirati kao članica EU" i da nećemo imati nikakav poseban nadzor ili "monitoring" nakon što se 1. srpnja pridružimo Uniji.

Ministrica je kazala da je svoj dolazak na svečanost ulaska do sada potvrdilo 25 predsjednika ili premijera država i 17 ministara vanjskih poslova, ali da to vjerojatno nije konačan broj.

>>Da se danas odlučuje o EU, znate li koliko bi Hrvata bilo 'za'?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.