sirijsko pitanje

Pusić se sastala sa saudijskim princom Saudom al-Faisalom

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pusić se sastala sa saudijskim princom Saudom al-Faisalom
13.11.2012.
u 11:55
Ministrica Pusić naglasila je da postoji inicijativa da na današnjem sastanku ujedinjena sirijska opozicija, sada pod imenom “Sirijska nacionalna koalicija“, zastupa Siriju sa strane Arapske lige
Pogledaj originalni članak

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u Kairu je razgovarala s princom Saudijske Arabije Saudom al-Faisalom, obnašateljem funkcije ministra vanjskih poslova te zemlje koja je ključna za stabilnost Bliskog istoka te zemalja južnog Mediterana, javlja resorno ministarstvo.

– U ovom trenutku, u kojem je u Kataru postignut dogovor sirijske opozicije da sudjeluje u zajedničkom nastupu i predstavljanju Sirije, Saudijska Arabija postaje još važnija u davanju smjernica i definiranju ciljeva za smirivanje situacije u Siriji i za komunikaciju sa sirijskom stranom – istaknula je ministrica Pusić te naglasila kako postoji inicijativa da na današnjem sastanku ujedinjena sirijska opozicija, sada pod imenom “Sirijska nacionalna koalicija“, zastupa Siriju sa strane Arapske lige.

Pusić je zaključila da je sastanak ministara vanjskih poslova EU i ministara vanjskih poslova Arapske lige, koji se danas održava u Kairu, neobično važan.

>>Emir ministrima naložio pregovore o gradnji LNG terminala

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CA
capronza
14:18 13.11.2012.

Sto smo izgubili,? naftna polja ko i u Siriji?.

MI
minime
14:23 13.11.2012.

Interesantno kako je ne interesiraju ljudska prava u Saudi Arabiji i Kataru, kao što je interesiraju ona u Siriji! Pusićka, Pusićka, .....

OB
-obrisani-
15:38 13.11.2012.

Postovani! A da tamo i ostane???;-))) Lijep pozdrav!