A SUPRUGA SKRIVENA

Putin dobio kćer s ljubavnicom, olimpijskom gimnastičarkom?

Foto: Reuters/PIXSELL
Putin dobio kćer s ljubavnicom, olimpijskom gimnastičarkom?
30.01.2013.
u 08:04
Poznata ruska ljepotica, nekadašnja olimpijka i ritmička gimnastičarka Alina Kabajeva rodila je prije mjesec dana djevojčicu, a sasvim je izvjesno da iz ove veze Putin već ima trogodišnjeg sina
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin može se bojati opozicije, pada sirijskog utjecaja, jačanja Kine ili sličnih problema iz sfere vanjske ili unutarnje politike, no zasigurno se ne treba bojati skandala i neugodnosti kakve je u jeku afere s Monicom Lewinski prolazio Bill Clinton.

Opasno spominjanje

Dok je zbog preljuba i oralnog seksa u ovalnom uredu Bijele kuće tadašnji američki predsjednik bio gotovo smijenjen, Vladimir Putin ne samo da ima ljubavnicu već je prije nekoliko dana s njom dobio i svoje drugo dijete. Naime, poznata ruska ljepotica, nekadašnja olimpijka i ritmička gimnastičarka Alina Kabajeva rodila je prije mjesec dana djevojčicu, a sasvim je izvjesno da iz ove veze Putin već ima trogodišnjeg sina. Ova vijest ne samo da nije objavljena u Rusiji već i samo spominjanje veze Putina s ljepoticom znači gotovo siguran kraj karijere ruskih dužnosnika ili novinara.

Tako je tjednik Moskovski korespondent 2008. godine objavio priču o tajnim zarukama predsjednika i ljepotice, no vlasnik tiskovine, milijarder i oligarh Aleksandar Lebedev ubrzo je povukao priču, a potom čak i potpuno ugasio tjednik. Inače, Alina Kabajeva nakon završetka svoje sportske karijere bacila se u politiku napredujući strelovitom brzinom kao zastupnica u Dumi, odnosno ruskom parlamentu. Naravno, u klupama Dume zastupa boje i politiku Jedinstvene Rusije, stranke koju vodi upravo predsjednik Putin. Prvu informaciju o rođenju nova Putinova djeteta donio je New York Post, čiji je izvor iz Moskve, upravo zbog straha od političke i poslovne osvete, zahtijevao da ostane anoniman. Ako se rusko “duboko grlo” i boji posljedica objavljivanja priče, toga se zasigurno ne boji, ili bar nije o tome razmišljao, Putinu bliski čečenski predsjednik Ramzan Kadirov. On je javno, putem Twittera, Alini uputio čestitku u povodu rođenja djevojčice obraćajući joj se pri tome kao prvoj dami Rusije. Da njegove objave na Twitteru ne čitaju samo njegovi osobni prijatelji poput Putina ili Kabajeve, kasno je shvatio. Objavu je izbrisao, no vijest je procurila u javnost.

Ljudmila u “kavezu”

I dok se za vezu predsjednika velike svjetske sile i ljepotice iz parlamenta već poodavno zna, sudbina legalne Putinove supruge Ljudmile potpuno je nejasna. Legalna i nominalna prva dama Rusije nije se već mjesecima pojavila u javnosti, a sigurno je da se ne nalazi u Moskvi. Prije nekoliko mjeseci strani diplomati akreditirani u Moskvi nagađali su da boravi u ljetnikovcu na obali Crnog mora, no izglednija je druga mogućnost – da ruske snage sigurnosti Ljudmilu drže u 1,5 milijuna dolara vrijednom “zlatnom kavezu”, rezidenciji sagrađenoj na kompleksu manastira na sjeveru Rusije.

U svojoj rezidenciji Ljudmila ima sve osim slobode, rezidenciju ne smije napuštati. S druge strane, Alina Kabajeva s novorođenom je kćeri smještena u Sočiju, gradu na obali Crnog mora, upravo u istom gradu u kojem je rezidenciju dobio i Gérard Depardieu.

>>Putin drugi najmoćniji svjetski lider, odmah iza 'nikoga'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar neradimdanas
neradimdanas
08:57 30.01.2013.

E pa nek' je živa i zdrava! Četitam sretnim roditeljima.

Avatar neradimdanas
neradimdanas
09:00 30.01.2013.

Auu... Pa Alina Kabajeva je WOW opet WOW.

AA
aabbcc
11:19 30.01.2013.

. Neka mu je sretno i nije on svecenik pa da ne smije imati dijete sa kim hoce.