VLADIMIR PUTIN:

'Neki bi htjeli da se Rusija raspadne kao Jugoslavija, ali nećemo to dopustiti'

Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
04.12.2014.
u 11:23
Putin je nešto više od sat vremena držao govor pred oba doma Federalne skupštine
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je održao godišnji govor o stanju nacije u Federalnoj skupštini Ruske Federacije.

Putin je nešto više od sat vremena držao govor pred oba doma skupštine – Federalnim vijećem i državnom Dumom. Kremlj je za ovaj događaj akreditirao 495 novinara iz ruskih i stranih novina, časopisa, portala te TV i radijskih kuća.

Putin je rekao kako su sankcije koje je Zapad nametnuo Rusiji zbog ukrajinske krize samo izgovor za suzbijanje ruskog potencijala za rast, prenosi RT.

– Svaki put kad vjeruju da Rusija postaje presnažna, upotrijebe te instrumente. Ali je besmisleno razgovarati s Rusijom jezikom sile – rekao je Putin.

Reuters navodi kako je Putin rekao da bi neke države htjele da se Rusija raspadne kao Jugoslavija te je poručio da Moskva to neće dopustiti. Također je poručio da Rusija ne želi ići putem izolacije, već želi nastaviti suradnju sa SAD-om i Europom.

Putin nije izrazio žaljenje zbog aneksije Krima rekavši kako taj teritorij za Rusiju ima sveto značenje koje potječe još iz doba širenja kršćanstva, prenosi BBC. Zapad je optužio za cinizam rekavši kako bi im nametnuli sankcije čak i da nisu anektirali Krim, pod nekim drugim izgovorom.

Putin je također rekao da država treba zatvoriti offshore-stranicu u svojoj povijesti te kako treba uvesti amnestiju za sav novac koji se vraća u Rusiju. Najavio je i zamrzavanje poreza na četiri godine te niz drugih ekonomskih reformi, nakon čega je došlo do rasta rublja za 0,4 posto – na 53 u odnosu na američki dolar.

>> Putin je pogurnuo LNG na Krku: 'Hrvatski projekt sad dobiva na važnosti'

>> Putin u intervjuu demonstrirao zašto ga Times smatra najmoćnijim na svijetu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 125

Avatar MK
MK
11:58 04.12.2014.

Putine - trula Jugoslavija se raspala kao truli Sovjetski Savez! ...A Rusiji zelim isto kao i svojoj Hrvatskoj - "slobodu, mir, blagostanje i drustvene kreposti po krscanskim nacelima"!

Avatar zong
zong
12:24 04.12.2014.

Da naravno Jugoslavija, CCCP, Čehoslovačka..., sve umjetne tvorevine, dok su Velika Beitanija sastavljena iz Engleske, Škotske, Sjev. Irske i Walesa, Njemačka sastavljena od 16 država, USA sastavljena od cca. 50 država, oni su svi od dragoga Boga stvoreni... Jasno da je zapad samo nama blesavim Balkancima mogao to sranjhe prodati!

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
14:48 04.12.2014.

Da Putin nije anektirao Krim - danas bi tamo uveliko bila NATO baza. Zapad (Amerika pre svega) otvoreno zeli da unisti Rusiju - da je podrije ekonomski u nadi da ce to izazvati haos i raspad u zemlji. Nema od toga nista - Rusiju vodi iskusni i prekaljeni operativac celicnih zivaca , a Ameriku vode neuki klovnovi poput Obame i ekstremistickog senatora Mekejna.