Američki dužnosnici optužuju:

Putin je osobno umiješan u hakerske napade koji su obilježili predsjedničke izbore u SAD-u

Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Putin
15.12.2016.
u 07:48
Vladimir Putin je sam dao upute kako filtrirati i koristiti se porukama ukradenim demokratima u informatičkim napadima
Pogledaj originalni članak

Dvojica visokih američkih dužnosnika obavještajne službe ocijenila su da se ruski predsjednik Vladimir Putin osobno umiješao u informatičke napade koji su obilježili predsjedničke izbore u Sjedinjenim Državama, potaknut željom da se osveti demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton, objavila je mreža NBC.

Vladimir Putin sam je dao upute kako filtrirati i koristiti se porukama ukradenim demokratima u informatičkim napadima, tvrdi američka mreža pozivajući se na dvojicu visokih dužnosnika koji su bili upoznati s tom informacijom. Dužnosnici kažu da "u velikoj mjeri" vjeruju tim zaključcima.

Rusija  informatičkim napadima intervenirala u izbornu kampanju

CIA je u tajnom izvješću koje je prošlog tjedna otkrio Washington Post zaključila da je Rusija svojim informatičkim napadima intervenirala u izbornu kampanju s jasnim ciljem da pomogne Donaldu Trumpu da pobijedi, a ne s općenitim ciljem da omete tijek izbora. Izabrani predsjednik je odlučno odbio te tvrdnje. Kako javlja NBC, Vladimir Putin nikada nije oprostio Hillary Clinton što je 2011. kao američka državna tajnica davala javne izjave u kojima je dovodila u pitanje regularnost parlamentarnih izbora u Rusiji. Optužio ju je i da je poticala prosvjednike da izađu na ulicu.

Visoki obavještajni dužnosnici rekli su za NBC da je Putin u početku djelovao radi osvete demokratskoj kandidatkinji, ali je poslije proširio svoj cilj želeći svijetu pokazati slabosti američke politike i, tvrde dužnosnici, "unijeti podjelu među glavne saveznike SAD-a ostavljajući dojam da više ne mogu računati na Ameriku kao na vjerodostojnog svjetskog lidera". Američke obavještajne službe će radi mogućeg protunapada pomno ispitati imovinu Vladimira Putina, dodaje NBC pozivajući se na američke dužnosnike.

>>Putin: Trump je inteligentna osoba, brzo će preuzeti odgovornost

>>Putin: Americi i Europi Rusija nudi prijateljstvo

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar MiIion
MiIion
10:33 15.12.2016.

Treba jos dodati da je Putin sam pisao program za hakirane. Inace on jako dobro zna upotrebljavati "Java" i "C". Nekada je upotrebljavao "Basic"i "Fortran". Kad je Bill Gates imao problema sa Windows 10, obratio se Putinu za rijesiti neke probleme

PL
@ploto@
08:46 15.12.2016.

Na sreću,američki je narod progledao u 5 do 12,unatoč medijskoj i političkoj blokadi,kakva nije viđena u povijesti moderne civilizacije.Da je pobijedila dosadašnja garnitura,teško je i zamisliti horror koji nam spremaju.Prateći dosadašnju shizofrenu propagandu neoliberalnih fašista,treba se upitati tko su vlasnici medija koji djeluju jednoumno ideološki ,kontra činjenica i argumenata. Prvo je trebalo sve medije privatizirati i okrupniti od iste klike pa da nam prodaju tzv. NWO,a zapravo robovsko društvo.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
08:38 15.12.2016.

"zeleni" su pod pritiskom H Clinton pokusali u Wisconsinn (drzava USA) manipulacije dokazati i nakon novog brajanja je izaslo da je Trump zakinjen za 131 glas -i od tog trenutka se prica o GRESKAMA pri brojanju...nema vise ni rijeci o manipulaciji niti ima uopce vijesti o tom kako je novo brojanje proslo!!!To dokazuje koliko su nasi mediji pouzdani ...bljak..