Časopis Forbes

Putin je treći put zaredom izabran za najmoćnijeg čovjeka svijeta

Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Russian President Vladimir Putin and his dog named Yume, which was presented to Putin by Japan's northern Akita Prefecture in July 2012, welcome Japanese Prime Minister Shinzo Abe upon Abe's arrival for their meeting in Sochi, Russia, in this photo taken
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
15.12.2016.
u 09:27
Uspio je ostvariti svoje ciljeve i promijeniti globalni politički krajobraz, navodi Forbes
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin treću je godinu zaredom najmoćniji čovjek na svijetu, objavio je časopis Forbes.

Forbesova lista, sada u svojoj osmoj godini, navodi 74 osobe (po jednu za svakih 100 milijuna stanovnika na planetu) čije su akcije imale najviše utjecaja na svijet u tekućoj godini.  S obzirom na promjene u Bijeloj kući, događaje u Alepu i Europi, ova je godina bila važna za Putina, koji je uspio ostvariti svoje ciljeve i promijeniti globalni politički krajobraz, navodi Forbes.

Drugi najmoćniji čovjek na svijetu je izabrani američki predsjednik Donald Trump, mjesto ispred njemačke kancelarke Angele Merkel. Četvrti je kineski predsjednik Xi Jinping, a peti papa Franjo. Šesta je druga žena na listi, guvernerka američke središnje banke Janet Yellen, koju slijedi šef Googlea Larry Page. Na ovogodišnjoj listi je 28 predsjednika upravnih odbora multinacionalnih kompanija, uključujući i općenito najmlađeg na listi, prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga koji je na desetom mjestu.

Barack Obama, mjesec dana prije kraja mandata, potonuo je na 48. mjesto.

>>Ovo su najbogatiji sportaši svijeta! Messija nema u prvih deset

>>Forbes: Trump u godinu dana izgubio 800 milijuna dolara

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JC
jerko.cvein2
10:50 15.12.2016.

Bravo predsjednik Putin, nema boljeg !

Avatar superhik74
superhik74
14:34 15.12.2016.

Mozda bi globalisti iz Bilderberg skupine trebali izabrati Putina za svog vodju s obzirom da je najmocniji, roni, leti, spasava ugrozene zivotinjske vrste, VII dan crni pojas u dzudu, anektira Krim, zastrasuje "agresijom" na Veliku Britaniju, Balticke zemlje, Poljsku, Rumunjsku, Nordijske drzave, Japan, hakira , namjesta izbore (na "demokratskom zapadu" popularno nazvano "smjena rezima"), uglavnom svemocan covjek koji je odgovoran za sva dogadjanja na kugli zemaljskoj a vjerojatno i sire u svemiru.

MX
Mister X
00:34 09.05.2017.

Ruski predsjednik Vladimir Putin treću je godinu zaredom najmoćniji čovjek na svijetu, objavio je časopis Forbes.. Za razliku od Merkelice koja eto samo 17 godina vlada Europom !