Nakon skandala Panama dokumenti

Otkrijte koliko je Vladimir Putin zaradio u 2015. godini

Foto: Reuters/PIXSELL
Otkrijte koliko je Vladimir Putin zaradio u 2015. godini
15.04.2016.
u 19:50
Prema Međunarodnom konzorciju istraživačkih novinara (ICIJ) osobe bliske Putinu i posebice violončelist Sergej Roldugin sakrili su u inozemstvu 2 milijarde dolara (1,75 milijarde eura) u bankama i tajnim tvrtkama.
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zaradio 8,9 milijuna rublji (118.200 eura) u 2015., prema prijavi prihoda objavljenoj u petak, gotovo dva tjedna nakon otkrića koja optužuju da su njemu bliske osobe iz Rusije izvukle 2 milijarde dolara.

Prema godišnjoj prijavi prihoda, ruski predsjednik je zaradio 8,9 milijuna rublji prošle godine, ili 1,3 milijuna rublji više nego 2014. On i dalje posjeduje stan od 77 četvornih metara, garažu, tri automobila iz sovjetskog doba i jednu autoprikolicu.

Prijava prihoda Vladimira Putina je objavljena dva tjedna nakon početka skandala Panama dokumenti.

Prema Međunarodnom konzorciju istraživačkih novinara (ICIJ) osobe bliske Putinu i posebice violončelist Sergej Roldugin sakrili su u inozemstvu 2 milijarde dolara  (1,75 milijarde eura) u bankama i tajnim tvrtkama. Sergej Roldugin osim toga posjeduje off shore tvrtke ruskih državnih poduzeća, prema tom konzorciju. Putin je zanijekao korupciju i rekao da je Roldugin potrošio sav novac koji je zaradio za kupovinu jedinstvenih glazbala, posebice dvije violine i dva violončela.

On je u četvrtak priznao da su informacije "Panama dokumenata" istinite, ali je zajamčio da ne okrivaju ništa ilegalno i optužio je Sjedinjene Države da stoje iza tih "provokacija".

>> Putin ne vidi nikakve elemente korupcije

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

Avatar Zločinac_Tito
Zločinac_Tito
20:42 15.04.2016.

Razbojniku i zločincu je mjesto u zatvoru.

DU
dudojeduki
00:30 16.04.2016.

rusi ne umjeju ni da lazu, to sto oni i vecernji kaze je samo pokusaj da prikazu najbogatijeg covjeka ne samo rusije nego mozda i azije kao vladara koji eto ima samo toliko..pa cekajte on je covjek koji drzi i rusiju i ukrajinu i gruziju i ceceniju i mnogo vise pod diktaturom i pljackom , destabiliacijom, a koliko ima od mnostva se i sam plasi svog bogatstva

Avatar mason
mason
20:26 15.04.2016.

Putin sa placom 118 tisuca postigao bogastvo .8mi po bogatstvu na svijetu.Matematicki nemoguce.