regularnost prijave

Putinovu protivniku prijeti zabrana kandidature na izborima

Foto: AFP/PIXSELL
Putinovu protivniku prijeti zabrana kandidature na izborima
23.01.2012.
u 22:09
Ako Yavlinsky bude isključen iz utrke za predsjednika, značit će to da je Vladimiru Putinu otvoreniji put za osvajanje više od 50 posto glasova već u prvom krugu izbora koji će se održati 4. ožujka 2012. godine.
Pogledaj originalni članak

Vođa ruske liberalne opozicije Grigory Yavlinsky (59) mogao bi ispasti iz utrke za ruskog predsjednika zbog neregularnosti u registracija kandidature, piše Reuters.

Ankete mu nisu davale velike šanse, a ako se ustanovi da je četvrtina od čak dva milijuna potpisa građana koje je Yavlinsky prikupio za kandidaturu neispravna, izgubit će ih u potpunosti. Bila bi to pljuska u lice svim prosvjednicima koji su posljednjih mjeseci na ulicama ruskih gradova zahtijevali pravedne izbore i reformu političkog sustava u Rusiji.

Središnja izborna komisija izdala je službenu obavijest kako će o regularnosti njegove kandidature odlučiti do kraja sljedećeg tjedna. Ako Yavlinsky bude isključen iz utrke za predsjednika, značit će to da je Vladimiru Putinu otvoreniji put za osvajanje više od 50 posto glasova već u prvom krugu izbora koji će se održati 4. ožujka 2012. godine.

- Ovo je u potpunosti politička odluka - komentirao je ogorčeni vođa liberala i suosnivač stranke Yabloko potez izborne komisije.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
22:29 23.01.2012.

tako se to radi...

JS
ja sam gladan
23:09 23.01.2012.

Tko je na čelu Putinove \"građanske akcije\"? Tako da znamo tko je maknuo Yavlinskyog.

OB
-obrisani-
22:17 24.01.2012.

Živeo Vladimir Vladimirovič PUTIN!!! Bravo majstore nad majstorima, mlad majore nad majorima!!!.