Odrekao ga se

R. Dedić: Bandić mi više nije kum, takvog mogu naći na semaforu

Foto: Pixsell
dedić bandić (1)
Foto: Pixsell
dedić bandić (1)
Foto: Pixsell
dedić bandić (1)
Foto: Pixsell
dedić bandić (1)
10.09.2011.
u 14:05
Zamolio sam ga da mojim unucima kupi školske knjige, a on je ostao gluh na taj poziv, rekao je Dedić
Pogledaj originalni članak

Unuci Rame Dedića, Tina i Tilen, jučer nisu otišli u školu. Nemaju knjige. A njihov kum, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostao je gluh na dopis kojim su mu se pohvalili kako su prošlu školsku godinu završili sa “zavidnim uspjehom te da se primiče početak nove, a problem im je kupnja knjiga za treći i peti razred”. U natipkanom pismu koje počinje s “Dragi naš kume” dodali su i kako je škola u koju idu derutna i sa starim klupama... Na kraju su dva dječja potpisa, a kao kontakt broj mobitela njihova dede Rame.

Rami Dediću, međutim, mobitel nije zazvonio. Ovaj za kuma više neće niti čuti, štoviše, kako kaže – hoće ga se odreći preko novina.

– Ma takvog kuma mogu na semaforu naći! Zna se što je kumstvo, znaju se običaji i kako se kumovi u životu druže. I kum mora znati kako se ponašati ako je prihvatio takvu obvezu – uzrujano govori romski lider ne krijući tugu i razočaranje u kuma Bandića.

Bio uz njega u kampanji

Njihovo kumstvo bilo je javno, organizirano u restoranu Dalmatinka, a Tina i Tilen, inače djeca Dedićeve kćeri, sjedila su tada u krilu zagrebačkoga gradonačelnika. Ovaj je pak onda izjavio kako je mališanima na dar dao – školske knjige.

Sjeća se svega toga i Dedić, uostalom kaže da je i platio tada to kumstvo.

No, nije mu žao, ističe. Kao što mu nije, nastavlja, žao ni što je stajao uz Bandića za njegove kampanje.

– Kampanju sam mu vodio, uzeo dva rent-a-cara, trošio svoj novac, bio u stožeru. Nisam ga htio prodati, išao sam s njim radi kumstva – govori ogorčeno Dedić i ističe kako ništa nije tražio, što bi se reklo, mukte.

Nije s Bandićem ni bio kum iz interesa, nastavlja. Samo je i ove školske godine za unučad očekivao besplatne knjige od Grada Zagreba na čijem je čelu – njihov kum. Doduše, sad već bivši.

No, upravo s dopisom za knjige počeli su problemi.

– On je kao kum trebao nazvati i pitati kako su ta djeca, kako uče... Ništa. Ne treba meni ništa preko veze, Bože sačuvaj, a što si mi obećavao. Meni onaj njegov Robi Ljutić kaže napiši dopis, ja ga složio, potpisao jedan primjerak i odnio mu, a knjiga nema. Pa što nisi nazvao i rekao daj ti to kupi i nema uopće problema, a ne ovako pet do 12 i da djeca ne mogu ići u školu – opisuje Dedić što ga je natjeralo da raskine kumstvo sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Ne trebam materijalno

Već mu je bilo previše što sam ne može komunicirati sa svojim kumom, nego preko spomenutog jer, kako kaže, kakav je to kum onda?!

U međuvremenu Dedić je naručio knjige u knjižari kod Glavnog kolodvora, Tina i Tilen trebali bi ih dobiti svaki čas i krenuti u školu. A njihov deda kuma koji se o njima, kaže, nije brinuo otpisao je te pronašao drugog.

– Idem kod Stjepana Mesića u utorak, da on bude kum mojoj unučadi. Da ih pita sluša li vas deda, malo porazgovara, ništa drugo. Ne treba meni nešto materijalno, pa ni od zagrebačkoga gradonačelnika nisam ni kunu dobio. Imao je on od mene. Ja od njega dižem ruke, više ne može biti moj kum. Finito, završeno – poentirao je u svom stilu bivši kum Milana Bandića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

BR
bracika62
13:48 11.09.2011.

Da idi kod mesića ima nešto slično s ciganima ne zna koja mu je domovina

Avatar blackula9
blackula9
14:08 10.09.2011.

žicar

KO
konstanta
14:22 10.09.2011.

A što reći, *****ska posla!