Prosvjedi

Radnici Dalmacijavina odlaze u Zagreb na Markov trg

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Radnici Dalmacijavina odlaze u Zagreb na Markov trg
26.01.2012.
u 14:00
Prozvali su i splitskog gradonačelnika Željka Keruma što im nije dao potporu. Uzvikivali su – Kerume, plati nam račune!
Pogledaj originalni članak

Radnici splitskog Dalmacijavina i danas su, peti put, održali mirni prosvjed na ulicama i pred zgradom Splitsko-dalmatinske županije tražeći odgovore na pitanja kad će dobiti pet zaostalih plaća i kad će se završiti privatizacija.

Zanima ih zašto se ugovor s potencijalnim vlasnikom Salamonom Berkowitzem "češlja" već puna dva mjeseca i ima li on uopće jamstva za realizaciju ugovora o kupnji Dalmacijavina.

– Inzistiramo da se do kraja tjedna završi taj proces, u protivnom u utorak ćemo održati prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu – poručio je Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

Splitski vinari s državom koja je većinski vlasnik tvrtke imaju dogovor da će se tolerirati dvije neisplaćene plaće, a sad ih je već pet. Traže da im država isplati barem tri plaće.

Radnici su prozvali i gradonačelnika Željka Keruma tvrdeći da je sramotno što nije dao potporu tvrtki u okvirima grada. Lukica Bucat, povjerenik Nezavisnog sindikata, šaljivo je dobacio da je Kerum vjerojatno bio zaokupljen pisanjem svoje imovinske kartice.

Radnici su na to uzvikivali: "Kerume, plati nam račune!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.