ZATRAŽILI POMOĆ

Radnici Peveca ne rade, a primaju plaću!

Foto: Ivica Beti
Radnici Peveca ne rade, a primaju plaću!
08.03.2018.
u 16:53
U Merkuru je najmoprimac tvrtka JYSK, koja je, nakon što je pisani ugovor s bivšim vlasnikom raskinut krajem 2014., taj prostor nastavila koristiti prema usmenom dogovoru. Pevec je pokušao dogovoriti preuzimanje, no bez uspjeha, a propalo je i planirano otvaranje trgovačkog centra potkraj godine.
Pogledaj originalni članak

Čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač primio je u posjet dvadesetak radnika tvrtke Pevec, koja je u srpnju prošle godine kupila bivši prodajni prostor slovenskog Merkura u stečaju.

U Merkuru je najmoprimac tvrtka JYSK, koja je, nakon što je pisani ugovor s bivšim vlasnikom raskinut krajem 2014., taj prostor nastavila koristiti prema usmenom dogovoru. Pevec je pokušao dogovoriti preuzimanje, no bez uspjeha, a propalo je i planirano otvaranje trgovačkog centra potkraj godine.Radnici Peveca, njih 45, tako još ne rade, ali primaju plaću.

Pevec je prijavio JYSK Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji koji je utvrdio da je rješenje o minimalnim tehničkim, općim, sanitarnim, zdravstvenim i drugim uvjetima za obavljanje trgovačke djelatnosti prestalo važiti, no Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao drugostupanjsko tijelo poništilo je to rješenje zbog proceduralnih razloga, vrativši postupak na početak, i to dva puta.

Radnici su od gradonačelnika zatražili pomoć. Iako problem nije u nadležnosti Grada, Kovač je obećao da će kao saborski zastupnik postaviti pitanje zašto se oteže s rješavanjem predmeta, bez obzira na njegov krajnji ishod, a od Ministarstva gospodarstva tražit će, najavio je, očitovanje i ubrzanje postupka.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DE
deda1234
21:01 08.03.2018.

Pa u cemu je problem dok primaju placu.... (sarkazam)