Sindikati u šoku

Radnicima Hrvatskih šuma isplaćena stimulacija od jedne kune

Foto: Mreža TV screenshot
Radnicima Hrvatskih šuma isplaćena stimulacija od jedne kune
18.04.2014.
u 22:25
Djelatnicima Hrvatskih šuma, sukladno Kolektivnom ugovoru ako tvrtka posluje pozitivno, Uprava je dužna isplatiti stimulacije na plaće
Pogledaj originalni članak

Radnicima Hrvatskih šuma isplaćena je stimulacija na plaću u iznosu od jedne kune za 2012. i 2013. godinu, otkrila je Mreža TV u svom Dnevniku u kojem je gostovao Predsjednik Sindikata zaposlenih u šumarstvu, Željko Cutvarić.

Djelatnicima Hrvatskih šuma, sukladno Kolektivnom ugovoru ako tvrtka posluje pozitivno, Uprava je dužna isplatiti stimulacije na plaće.

 - 16.travnja ove godina putem e-maila su djelatnici Hrvatskih šuma dobili Odluku o isplati stimulacije na plaću za 2012. i 2013.godinu. Kada smo vidjeli da ćemo dobiti stimulaciju u iznosu od jedne kune bili smo šokirani i duboko povrijeđeni, rekao je Cutvarić i dodao kako je riječ o pljusci radnicima i najgorem mogućem uskršnjem poklonu radnicima.

 - Radnici Hrvatskih šuma ovo nisu zaslužili, rekao je Cutvarić.

Najavio je pokretanje sudskog spora vezanog uz iznos stimulacije, a tražit će da se imenuje nova Uprava u kojoj će biti zaposlenici Hrvatskih šuma koji su upoznati sa šumarstvom i koji će vratiti dignitet Hrvatskim šumama.

U emisiji su objavljeni i dokumenti koji pokazuju kako je radnicima isplaćena apsurdna stimulacija.

Prilog Mreže TV možete pogledati ovdje.

>> Sabljarić i Stipetić oštetili Hrvatske šume za 380.000 kuna?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SU
sumar
10:27 19.04.2014.

u šumarstvo sam došao raditi davne 76 g.1.7. za3 mjeseca sam dobio pola plače viška za 6 mj. cijelu ,13 plaču i razliku boda svaku godinu se je kupovao 1 ili2 kamiona sve do 90. onda 92 jedan kamion i do 2000.ništa. neka mi sada netko odgovori kada su radnici bolje živjeli u mraku ili kada se upalilo svjetlo, sramota me je reći da sam hrvat i da volim ove lopove koji vode državu,sram ih bilo skupa sa ministrom JADOVINOM

Avatar džonson
džonson
10:15 19.04.2014.

uprava hrvatskih šuma od početka radi po svom i, koliko se iz medija može doznati, ne sluša apsolutno nikog. donosi nelogične odluke, pa ih mijenja, pa donosi još gore... šumarska struka luduje, ali nema se kome požaliti: sprega ministra i predsjednika uprave prejaka je karika. ovo nacionalno bogatstvo je u najgorim rukama od osnutka hrvatske države.

BE
beris12
13:16 19.04.2014.

Država sustavno uništava "Hrvatske šume" koristeći se manipulacijama tako da okrene dio javnosti protiv "Hrvatskih šuma". Npr. poznata je fama oko OKFŠ kojim se naveliko manipulira, a pri tom se istovremeno zaboravlja na drastično povećanje cijena vodnih naknada svim pravnim i fizičkim licima. Bez OKFŠ-a ne bi se moglo vršiti razminirivanje šuma kao i sama obnova šuma na kršu, a naknada koju uplaćuju kako kažu neki privatnici je vrlo simbolična, jer godišnje to iznosi 10 kuna, a ne govori se kako je većina pravnih lica izuzeta od toga, npr. strane korporacije koje su oslobođene od plaćanja OKFŠ-a,(npr. T-com, ) a time i na taj način oštećuju Hrvatsku državu, baš zahvaljujući tim političarima koji se služe manipulacijama. Koliko vidim najlakše je manipulirati "Hrvatskim šumama" koje se ne mogu braniti, a zadnjih 10-tak godina vrši se sustavna pljačka firme. Prije 1990. godine na području Hrvatske bilo je zaposleno preko 15.000 djelatnika u sektoru šumarstva, a danas je jedva 7000, a broj i dalje pada, pa uskoro neće biti običnih radnika koji će raditi u šumi. Nisu problem "Hrvatske šume" već je osnovni problem država koja im "vezuje ruke" i koja ih još k tome sustavno pljačka, razgrabujući im njihovu imovinu, sredstva za rad u korist tajkuna, privatnika, ne dozvoljavajući im ulaganja i proširenje poslova, a time i mogućnost povećanog zapošljavanja. A da bi mogli parirati sa Austrijom, za to je potrebna stimulacija od strane države, a to ne postoji, kada državom upravljaju privatnici sa svojim privatnim firmama, a to znači javni sukob interesa. To važi za Jakovinu i njegovog frenda Pavelića, kojima su ljudi, radnici samo obična roba, običan broj kao u konc-logoru.