Barmeni i kuhari, zajedno s vlasnicima ili voditeljima nekih od najprestižnijih barova i restorana u Beču, Londonu i Kopenhagenu, kao što su Alex Kratena, Paul Ivić, Valerio Serino i Lucia De Luca, okupit će se 19. i 20. ožujka u Laubi na konferenciji Raise the Bar Coca-Cole HBC Adria. Uz dijeljenje svog bogatog znanja i iskustva, ova skupina istaknutih stručnjaka pružit će podršku mladim talentima te ih inspirirati za daljnji razvoj u svijetu ugostiteljstva. Premda Coca-Cola HBC Adria osmi put zaredom organizira ovo jedinstveno okupljanje, po prvi put riječ je o dvodnevnom događanju na kojemu će se istražiti najnoviji trendovi u ugostiteljstvu, definirati kako održivost može doprinijeti razvoju poslovanja ugostitelja te otkriti ključni koraci za dostizanje najuglednijih priznanja u industriji, poput MICHELIN-a i The World's 50 Best Bars. No, to je tek početak.
Tijekom prvoga dana konferencije Raise the Bar omogućen je slobodan ulaz na Raise the Bar Competition, jedinstveno natjecanje na kojemu će se barmeni iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine boriti za titulu najboljega pod budnim okom stručnog žirija čiji su članovi istaknuti svjetski i domaći barmeni. Natjecatelji će se okušati u izazovima osmišljenima za testiranje znanja i vještina ključnih za vrhunske barmene, među kojima su: timski rad, kreativnost, snalaženje u kratkome vremenskom roku, izrada klasičnih koktela, blind tasting te prezentacijske vještine. U superfinale, koje će se održati 20. ožujka, ući će samo dva natjecatelja koja, prema ocjenama stručnoga žirija, najbolje izvrše izazove i pokažu najvišu razinu stručnosti. Pobjednik/ica će, uz titulu najboljeg barmena u regiji osvojiti 10.000 eura te putovanje u Rim na Roma Bar Show 2024. Ovo je natjecanje izazov za mlade talente, ali i prilika za povezivanje s vodećim domaćim i svjetskim stručnjacima te stjecanje uvida u najbolje prakse svjetskih i domaćih barova.
Drugog dana konferencije održat će se predavanja uglednih predstavnika svjetske barske i restoranske scene te superfinale natjecanja, a ulaz je moguć uz kupnju ulaznice putem sustava Entrio. Sva sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su stipendiranju perspektivnih mladih kuhara i slastičara, što ukazuje na predanost organizatora razvoju talenata u regiji. Među njima je i Matija, dobitnik Stipendije Raise the Bar za 2021. godinu, čija je priča popločala put slatkih snova, od malenih kulinarskih koraka do svjetskih ugostiteljskih visina. Uz Stipendije, u sklopu Akademije Raise the Bar do sada je obučeno 68 konobara, barista i barmena koji danas rade u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj.
Stoga, ako ste zaljubljenik/ica u ugostiteljstvo, konferencija Raise the Bar je mjesto na kojem se povezuju stručnost, strast i mogućnosti. Budite spremni na vrhunsko iskustvo koje će vas inspirirati i podići vaše ambicije na novu razinu.
Sadržaj donosimo u suradnji s Coca-Colom HBC Adria.