premijer Albanije

Rama: U Beogradu sam rekao istinu o Kosovu

Foto: Reuters/PIXSELL
Rama: U Beogradu sam rekao istinu o Kosovu
12.11.2014.
u 15:44
- Nisam bio napet. Trebalo bi pitati Aleksandra Vučića da li je bio napet. Mislim da sam bio vrlo iskren, otvoren i jasan. Rekao sam svoju istinu - rekao je Rama u intervjuu za beogradski tjednik NIN.
Pogledaj originalni članak

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da nije prekršio protokol kada je nakon sastanka sa srpskim kolegom Vučićem pozvao srpsku vlast da prihvati "realnost neovisnosti Kosova" i dodao kako "nije postojala zajednička odluka da se ne spominje Kosovo".

- Ne razumijem kako bi bilo moguće nespomenuti Kosovo ovdje, kada ga spominjem svuda. Nisam bio napet. Trebalo bi pitati Aleksandra Vučića da li je bio napet. Mislim da sam bio vrlo iskren, otvoren i jasan. Rekao sam svoju istinu - rekao je Rama u intervjuu za beogradski tjednik NIN.

Kako je pojasnio, sastanak je bio težak, "konferencija za novinare nije bila rutinska, ali istina je rečena".

- Otvorena i iskrena komunikacija je ostvarena. Iako je susret oči u oči s premijerom Vučićem bio vrlo težak, mislim da je bio i vrlo razuman. Bili smo iskreni jedan prema drugom. Dajem prednost težem putu, jer je takvo prijateljstvo mnogo jače - rekao je albanski premijer. Rama je rekao da je u Beogradu "s Borisom Tadićem popio kavu kao s prijateljem", dok se s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem "nije sreo, jer to nije bilo predviđeno rasporedom posjeta". - Ali, iskreno, nije mi nedostajao taj susret - dodao je.

>> 'Albanci na jugu Srbije imaju manje prava od Srba na Kosovu'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

TA
takitako
15:56 12.11.2014.

mislim da Albanci moraju prestati sa odstupima srbiji,ako je za vecinu europe i svijeta kosovo neovisno, ili kako su to to kosovo priznali carevi europske unije,to za vucica nije put ka europskoj uniji, Edi Rama bi po njihovom trebao uciniti uslugu srpskoj politici ako to vec ne rasde odavno sami politicari u srbiji (opozicija) draskovic, Canak,i onaj iz Ldp-a, pa zatim mnogi drugi intelektualci..trebalo bi i srbija prestati da se pravi kao da ne zna realnost,i da ako zeli Eu i napredak u Eu da sto brze i prije bez da varaju narod izvrse i to javno priznanje realnosti

TA
takitako
15:59 12.11.2014.

dosta je vrijemena proslo da bi se moglo reci "dajmo jos malo vrijemena srbiji,da prihvati realnost" nju treba uceniti, i to ultimatima kao sto se zna bez ultimatuma srbija nije bila spremna ,voljna,i dokazna,samo ultimatumima srbiji se moze pomoci,jer jew to trebal.o i nijemckoj dugo da bi shvatila i bila spremna doci na pravi put

BA
bakulušić
19:09 12.11.2014.

Nije Rama kriv što Srbi nisu svoj Ustav uskladili sa stvarnim stanjem. Trebali su to davno učiniti.