U Bjelovaru održana

Raskoš pjesme i plesa te slasnih delicija nacionalnih kuhinja

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'24.11.2012., Bjelovar - U organizaciji Ceske obeci Bjelovar u Skolsko-sportskoj dvorani odrzana je 6. velicanstvena manifestacija Vecer nacionalnih manjina, gdje su svoje bogato kulturno naslijedje i
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Manjine Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Manjine Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Manjine Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Manjine Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Manjine Bjelovar
27.11.2012.
u 11:48
U bogatom i zanimljivom programu sudjelovalo oko 400 izvođača, članova KUD-ova i zajednica čak 11 nacionalnih manjina
Pogledaj originalni članak

Bogatstvo različitosti, tolerancija, međusobno razumijevanje i uvažavanje, ključne su poruke odaslane preksinoć s tradicionalne Večeri nacionalnih manjina koja se u Bjelovaru održava već šestu godinu zaredom. Riječ je o prepoznatljivoj manifestaciji koju organizira Češka obec, a na koju Bjelovar i svi njegovi građani mogu s pravom biti ponosni.

-Grad Bjelovar i ova manifestacija su pravi primjer da se nacionalne manjine može integrirati u hrvatsko društvo sa njihovim nacionalnim identitetom - čestitajući domaćinima i ističući važnost multikulturalnosti kazao je uz ostalo Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH. Ponos i zadovoljstvo zbog pohvala i čestitki nije krio gradonačelnik Antun Korušec.

-Ovom manifestacijom uvijek želimo poručiti da smo grad koji gradi multikulturalnost i grad u kojem se uvažavaju nacionalne manjine - kazao je Korušec i dadao da se u Bjelovaru uvijek gledalo na to da sve ono na što pravo ima većinski narod, vjeru, običaje, tradiciju ... da se to u jednakoj mjeri osigura i nacionalnim manjinama. U svom šestom izdanju manifestacija je okupila oko 400 sudionika. Uz domaćine članove KUD-a Češke obeci i KUD-a Bjelovar, nastupili su članovi još 11 KUD-ova pripadnika nacionalnih manjina, Mađara, Bošnjaka, Srba, Roma, Rusa, Slovaka, Ukrajinaca, Slovenaca, Talijana i Židova. Osim u raskoši pjesme i plesa tradicionalnih igara i folklora oko dvije i pol tisuće gledatelja u dvorani moglo je uživati i u ponuđenim specijalitetima nacionalnih kuhinja. Bosanske hurmašice, tufahije, burek, češki knedlički sa zeljem i pečenom patkom, liberetski i hamadski kolač te ruske vatruške, piroške i neizostavna votka tek su dio onoga što je bilo ponuđeno na degustaciju, a što je u rekordnom roku i nestalo s pripremljenih pladnjeva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.