NEVJEROJATNO I OPASNO PONAŠANJE

Rastegnuo bodljikavu žicu između drveća o koju je zapeo motociklist. Tereti se i da je minirao svoju vikendicu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
razminiranje
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, ilustracija
Ilustracija/ Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
razminiranje
20.04.2022.
u 09:39
S ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima postavio dvije minobacačke mine
Pogledaj originalni članak

Žarka "želja" da zaštiti svoju imovinu i to na vrlo i po nečiji život potencijalno smrtonosno opasan  način na koncu je za jednog 62-godišnjaka rezultirala  - optužnicom. Koju je protiv njega zbog općeopasne radnje  i nedozvoljenog držanja ili izrade oružja i eksploziva podiglo ODO Rijeka.

Tereti ga se da je točno neutvrđenog dana tijekom 2018. pa do 25. srpnja 2021., u šumskom predjelu u okolici Rijeke, postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 cm do 160 cm, više komada bodljikave žice. Cilj mu je bio da spriječi da tim šumskim putem koji je prolazi zemljištem kojem je on suposjednik, ne prolaze nepoznati ljudi. To je učinio, iako je bio svjestan kako je sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena, bez ikakvog znaka upozorenja, nije dobro uočljiva.

Bio je svjestan i da navedenu šumsku stazu učestalo, tijekom vožnje, koriste motociklisti. S obzirom na sve to, 62-godišnjaka se tereti da je takvim ponašanjem pristao ugroziti  sigurnost posjetitelja šume, a baš se to dogodilo 25. srpnja 2021. oko 16 sati kada je oštećenik upravljajući motociklom zapeo za bodljikavu žicu koju nije uočio. O bodljikavu žicu je zapeo vratom pri čemu je lakše ozlijeđen.

Osim toga, 62-godišnjak se tereti i da je u istom razdoblju, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima postavio dvije minobacačke mine. Posjedovanje tih mina je zabranjeno za građane, a osim što ih je postavio, 62-godišnjak se tereti i da ih je prekrio lišćem i djelomično ukopao u zemlju.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.