obrana uložila prigovor

Ratko Mladić boluje od "obmane sjećanja"

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Ratko Mladić boluje od "obmane sjećanja"
17.01.2014.
u 19:50
Zanimljivo je da je i Tužiteljstvo uložilo isti prigovor što je za Mladićevu obranu dokaz "da Mladić nije sposoban za unakrsno ispitivanje"
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Haaški tribunal naložio da Ratko Mladić kojemu se u Haagu sudi za ratni zločin i genocid, od 28. siječnja, pa koliko bude bilo potrebno, po sat i pol dnevno svjedoči na suđenju njegovom, formalno, nadređenom Radovanu Karadžiću, Mladićeva obrana je uložila prigovor jer drži da je njihov branjenik teško bolestan čovjek.

No, zanimljivo je da je i Tužiteljstvo uložilo isti prigovor što je za Mladićevu obranu dokaz "da Mladić nije sposoban za unakrsno ispitivanje". Kako prenose mediji u Srbiji, Mladićev odvjetnik Branko Lukić kaže da su svi dosadašnji nalazi vještaka psihologa pokazali kako je optuženi Mladić, nakon niza moždanih udara došao u fazu bolesti poremećaja pamćenja koja se naziva "obmana sjećanja".

- Ljudi oboljeli od ovog sindroma su uvjereni da govore istinu, iako iznose činjenice koje nisu temeljene na realnosti. Oni su u to toliko uvjereni da bi prošli čak i poligraf laži jer su u potpunosti pomiješali stvarnost i prošlost - objašnjava Lukić.

Mladićev branitelj kaže kako je "Karadžić vrhunski neuropsihijatar i vjerujem da on možda i najbolje zna kako Mladić nije sposoban za to svjedočenje, međutim iz meni nepoznatog razloga on i dalje na tome inzistira" te dodaje kako sumnja "da bi Mladić uspio suvislo odgovoriti barem na jedno od pet Karadžićevih pitanja, a bolje da i ne razmišljam što bi se dogodilo tokom unakrsnog ispitivanja Tužiteljstva".

>> Mladić će ipak morati svjedočiti na suđenju Karadžiću

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

FI
fidec
20:59 17.01.2014.

da li ijedan srbin ima muda [osim Biljane Plasic] da kaze jest ja sam radio na etnickom ciscnju pa sta,Veliki srpski heroj je ubijao i srpsku djecu samo da spasi svoju guzicu.Na kraju se usrao na sudu glumeci budalu,Svi srbi treba da se ponose svojim herojima

LU
lutomirski
10:17 18.01.2014.

Vi se svi igrate suda i pravde, vi svi ste veliki moralisti, vi svi imate demkroaciju na koju se zovete a koja ne postoji, covjeka u USA na navodno najvecoj demokraciji na svjetu, ubijaju sa inekcijom koji se muci desecima minuata, a njegova djeca rodbina i drugi to gledaju i onda se jos bune da ce drzavu tuziti, necovjecanstvi svijet,pun lazi a prave se kriscani i poscjecuju neke crkve, dajte Mladicu dozivotni zatvor ili metak u celo kao Ceaușescu i gotova prica. Nemogu vise smisliti kako trazite pravdu i svi ste nepravdeni,treba vam samo dati prilika. Jest da treba imati zatvore i sud,jer puno krvopija hoda po ovome svjetu, samo malo pravednije molim vas...nemojte nas stalno lagati...

JA
jamanuša
15:04 21.01.2014.

srbi jako vam je junaštvo naiskoli kad su u pitanju nemoćni i nejaki- kao paučina zato se ispričajte svim susjedima poput M. Babića radi daljnjeg mira ako vam je stalo do njega.