humanitarna akcija

Ratničke igre za oboljelog dječaka Aresa

Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
airsoft, Novska (1)
21.10.2012.
u 16:44
Ovaj specifičan hobi svoje korijene ima u Japanu gdje se razvio kao zabavna timska igra, iznimno je prihvaćen u SAD-u, a sve je popularniji i u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Stotinjak poklonika \"airsoft\", borbenih igara koje imaju sve više poklonika, danas su na šumovitim obroncima iznad Novske, organizirali borbene igre. Na susret i dolazak u Novsku pozvao ih je  novljanski Airsoft tim \"Ares“. Odazvale su se ekipe iz mjesta  od Zagreba do Osijeka, Siska, Petrinje i Kutine. Prema riječima Luke Manceja, predsjednika, namjera im je bila humanitarna, prikupiti sredstava za oboljelog devetomjesečnog dječaka Aresa, za potrebnu operaciju i daljnje liječenje. Zbog toga je došao veliki broj igrača zabaviti se ali i učiniti i humanu gestu.

Ovaj specifičan hobi svoje korijene ima u  Japanu gdje se razvio kao zabavna timska igra, iznimno je prihvaćen u SAD-u, a sve je popularniji i u Hrvatskoj, ponajviše zbog zanimljivosti igre, realističnosti oružja, sigurnosti i pristupačnosti.

Obučeni u maskirnu odjeću s  oružjem jednakim po dimenzijama, istim detaljima i težine kao stvarna,  airsoft je ipak bezopasna zabava. Oružje i ratne igre do sada su bile privilegija muških, no za to pokazuju zanimanje i djevojke i u timovima  nisu više rijetkost. Novljanku, Marinu Župec, privukla je dinamika igre i boravak u prirodi, kaže odlična zabava i dobar način opuštanja od školskih obaveza i rješavanja stresa.    

–  Sve samo izgleda ratnički, ali ovo je samo bezopasna hobi i zato moj poziv i drugim djevojkama da se uključe u tim – rekla je Marina. Kako  prilikom \"pucanja“ oružje  izbacuju plastične kuglice, Vedran Frkat, potpredsjednik AT \"Ares“, napominje da treba nositi zaštitu,  zaštitne naočale ili masku preko cijeloga lica. Tu su određena stoga pravila sigurnosti od kojih se ne odstupa dok se same ratne igre odvijaju prema strogim pravilima koje igrači moraju poštivati. Scenarij se dogovara  prije početka igre, uvijek je to podjela na dobre i loše, a onda sve ovisi o strategiji. No danas igrači nisu tražili pobjednika, došli su podijeliti svoje želju kako bi pomogli i dječak Ares pobijedio svoju bolest.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.