slučaj jug

Ravnatelj Srednje škole traži da se profesori javno izjasne o njemu

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Ravnatelj Srednje škole traži da se profesori javno izjasne o njemu
26.01.2011.
u 09:30
– Neki ništa ne znaju o pismu pa me zanima tko je iza njega i bilo bi lijepo da se svi izjasne tko je za i protiv – kaže Sabolek (HSS)
Pogledaj originalni članak

- Kad su već profesori sastavili pismo za javnost, onda bi bilo u redu da se u zbornici svi javno izjasne tko je za, a tko protiv ravnatelja pa da se vidi tko stoji iza toga pisma. Očito je da neki o tome nemaju pojma – rekao je Zdravko Sabolek (HSS), ravnatelj Srednje škole.

Profesori su ga nakon što je zaposlio Helgu Jug u pismu okrivili i za mnoga druga zapošljavanja po političkoj liniji i kumstvu te za raskol u zbornici. Sabolek je bio ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, a kaže da mu se prosvjetna inspekcija za sada nije najavila.

Večernji list je pak od Ministarstva prosvjete tražio očitovanje o cijelom slučaju, no do kraja radnoga vremena nismo dobili odgovor.

Profesori kažu da župan Darko Koren (HSS) namjerava raspustiti školski odbor, da bi se Helga Jug nakon 60 dana mogla zaposliti i preko natječaja, a što preko ovog odbora ne bi prošlo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BR
brbljivica
21:29 27.01.2011.

Dajte ljudi pa ravnatelj je bio prisiljen od strane županije tj Korena i Pala zaposliti Helgu Jug. Sad kad je sve izašlo u javnost peru ruke od tog skandala i ravnatelj se mora opravdati. Osoba kakav je Sabolek nije sposobna biti ravnatelj kad si je dozvolil biti marioneta i sad je dežurni krivac. Sve po službenoj dužnosti. Onda meni netko veli truli komunizam, tad je bar bila jedna stranka sad ih ima čudo jedno i dok svaka smjesti svog čoveka nestranački opredjeljeni ostaju bez posla. Živjela demokracija svugde samo ne u Hrvatskoj!!!!!!!!!!!!!! Svi su oni jedna te ista banda samo se drukčije zovu.

SU
suncobran
14:38 30.01.2011.

prića gluposti on hoće javno izjašnjavanje kako bi znao da i najbolji njegovi prijatelji su protiv njega pa ni izbori ti nisu javni stoga postavi kutije i listiće za-protiv pa ćeš vidjet da nisu svi za tvoj glupi projekat kako su ti naložili tvoji nalogodavci a onda se ti izjasni dali si svojim mozgom odlućil ili netko drugi misli to što ti gluposti valjaš nama je jasno i poznato da je to iz vrha i stoga politiku iz škole van tu stavit nestranaćke ljude