Traže bombaša

Razbili staklena vrata pa u unutrašnjost kafića ubacili bombu

Razbili staklena vrata pa u unutrašnjost kafića ubacili bombu
23.09.2010.
u 15:53
Vlasnik kafića BB Pink policiji je kazao kako mu nitko nije prijetio, niti je do sada imao bilo kakvih problema da mu se na ovaj način netko želo osvetiti
Pogledaj originalni članak

Nepoznata je osoba u četvrtak dva sata poslije ponoći u unutrašnjost ugostiteljskog objekta BB Pink bacila ručnu obrambenu bombu. Ovaj nedavno otvoreni kafić, u vlasništvu Bogdana Dragosavca (34), nalazi se u Ulici Sajmište i svega nekoliko stotina od središta grada.

Otvoren dva mjeseca

U vrijeme kada je bomba eksplodirala kafić nije radio tako da, srećom, nije bilo ozlijeđenih te je zabilježena samo materijalna šteta.

– U objektu je eksplodirala ručna obrambena bomba koja je ubačena kroz razbijeno staklo na ulaznim vratima. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na 15.000 kuna – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Žgela. Dodaje da policija utvrđuje motive eksplozije i intenzivno traga za bombašem. Vlasnik objekta novinarima nije želio dati bilo kakvu izjavu o ovome incidentu, ali kao se neslužbeno doznajemo policiji je rekao da mu nitko nije prijetio na bilo koji način niti je imao bilo kakvih problema do sada da bi mu se na ovaj način osvećivalo i dalo nekakvo upozorenje. Isključio je i mogućnost da mu je bomba bačena zbog nacionalnih razračunavanja. Susjedi kafića samo su nam kratko rekli da su čuli eksploziju, ali i da nisu nikoga niti bilo što sumnjivo vidjeli. Inače, BB Pink je kafić koji je otvoren prije dva mjeseca i nalazi se u jednoj od najfrekventnijih ulica u Vukovaru.

Potraga za počiniteljem

– Ovakvih incidenata dugo već nismo imali u Vukovaru niti uopće u županiji. Zbog toga učinit ćemo sve kako bismo došli do počinitelja – istaknuo je Žgela. Informacija da je bačena bomba zatekla je i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu.

– Tražit ću od načelnika policije da me izvijesti o događaju. Svakako da ću inzistirati i na nalaženju počinitelja kako bismo umirili građane. Sigurno je da nikome nećemo dopustiti da uništi bogatstvo 12 godina mira i tolerancije – rekao je Sabo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.