SULUDI ČIN

Raznio se bombom u stanu udovice branitelja pred djecom

Foto: Željko Hladika/Pixsell
bomba (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
bomba (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
bomba (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
bomba (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
bomba (1)
20.03.2011.
u 11:43
Ivica K. (45) izranjavan je po cijelom tijelu, a mlađem, šestogodišnjem sinu N. M. geler je završio u čelu
Pogledaj originalni članak

Zbog neuzvraćene ljubavi Ivica K. (45) pokušao se raznijeti ručnom bombom na zagrebačkoj Peščenici i to u stanu udovice N. M. (49), u kojem je tada bilo i dvoje njezine male djece. Osumnjičen je da je općeopasnom radnjom ugrozio njezin život i živote njezine djece. Drama je počela u subotu oko 19 sati kad se Ivica, zvan Ajaks, ušetao u mali podstanarski stan udovice, kojoj se neuspješno udvara posljednje tri godine. Prvo su ga uočili njezini sinovi od šest i sedam godina, počeli su vikati da iziđe, a potom se pojavila i N. M.

Prijeteće poruke

– Voliš li me? – pitao ju je po milijunti put, a ona je odrezala: – Ne! Nemam ja ništa s tobom, daj shvati već jednom, izlazi i nemoj mi više traumatizirati djecu. Nije pomoglo.

U ruke joj je predao ručnu bombu za koju je isprva mislila da je plastična dok nije izvukao detonator. Djecu je potjerala u pokrajnju sobu, a on je u uskom, skučenom hodniku aktivirao napravu. Gurnulo je toliko jako da su njezini stanodavci Josip i Marija u stanu iznad u prvi trenutak pomislili da je sve otišlo u zrak.

Spustili su se dolje i zatekli sljedeći prizor: Ajaks je krvav, teško ranjen ležao na podu, N. M. nastradali su noge, rame i uho, njezinu mlađem sinu geler je završio u čelu, a na sreću sedmogodišnjak nije ozlijeđen, ali poput majke i brata ima posttraumatski stres. Ivica K., izranjavan po cijelom tijelu, završio je u KB Dubrava, no život mu nije u opasnosti. Mlađem dječaku jučer u KB Rebru nisu uspjeli izvaditi geler iz čela. Na infuziji je i zadržan u bolnici. N. M. je ostao geler u ramenu, a zbog detonacije začepljeno joj je desno uho.

Uznemirena i prestrašena, posebno za svoju djecu, planira se preseliti jer, ovako, kaže, dalje ne može. Prije četiri godine njezin suprug i branitelj preminuo je od moždanog udara pa se od tada sama snalazi s djecom. S Ivicom, tvrdi, nikada nije bila ni u kakvoj vezi, poznaju se iz viđenja iz kvarta. Od kada ju je, priča, prvi put vidio, zaljubio se u nju, a odbijanje ne prihvaća. Prati je, šalje joj prijeteće poruke kad se napije – što je, kaže, gotovo svakodnevno, govori da je zaljubljen i pita se zašto ona njega neće.

Mislila je da će se smiriti

– Znao mi je prijetiti da će me ubiti ako ne budem s njim. Nisam ga prijavila policiji jer sam mislila da će se smiriti i pustiti me na miru. S druge strane zbog mira djece nisam htjela zvati policiju – kaže nezaposlena medicinska sestra iz BiH.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

DU
Deleted user
07:44 21.03.2011.

mihac jadan si da jadniji ne možeš biti...ajde pogodi zašto.....

DU
Deleted user
17:45 20.03.2011.

20.03.2011. u 17:43h Hierro je napisao/la: N. M. (49), inače iz BiH a odakle bi bila stoka primitivna nego iz BiH???!!! Eh Zagrebe kakve si se gamadi nagutao:-(( -------------------------------- Koji si ti idiot.

HI
Hierro
17:43 20.03.2011.

N. M. (49), inače iz BiH a odakle bi bila stoka primitivna nego iz BiH???!!! Eh Zagrebe kakve si se gamadi nagutao:-((