TINO SUŠIĆ:

Razočaran sam i tužan. Čekao sam Inter, a ne znam ni gdje je zapelo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Razočaran sam i tužan. Čekao sam Inter, a ne znam ni gdje je zapelo
14.02.2015.
u 21:00
- Lakše je sada, barem više ne razmišljam o tom odlasku - rekao je Sušić.
Pogledaj originalni članak

Pogled nije izgubljen, Tino Sušić (22), Hajdukov veznjak do posljednjih je sekundi prijelaznog roka čekao da mu mobitel zazvoni i da se uputi prema Milanu i potpiše za Inter. Ipak, ostanak na Poljudu nije prihvatio baš tako teško. Zapravo, kao da mu je pao kamen sa srca, i njega je opterećivala saga, koja je trajala mjesec dana.

– Lakše je sada, barem više ne razmišljam o tom odlasku u Inter. Naravno, ostalo je razočaranje, gorak okus.

Već se vidio u Milanu, vjerojatno je i torbe spremio, a sada je Hajduk, s cijelom ovom pričom oko odlaska Igora Tudora, postao njegova sadašnjost i bliska budućnost. Mjesec dana provlačio se Inter, još tamo 5. siječnja činilo se da je taj posao vrijedan između 4 i 5 milijuna eura bio gotov.

Ostao je gorak ukus

– Razočaran sam, zašto ne bih bio, nema onog tko ne bi bio tužan. Teško mi je bilo nekoliko dana, puno se pričalo o tom transferu. Još od početka siječnja ta priča se vukla, sve se nešto čekalo.

Ni njemu još nije jasno što se dogodilo. Inter je Hajdukovim pregovaračima obećavao da će posao zgotoviti, da se bijeli strpe i da će sve realizirati pred kraj prijelaznog roka. Prva opcija bila je da će odmah platiti milijun eura, ostatak poslije, pa da će platiti 250 tisuće eura odmah, 250 tisuća eura na ljeto, 500 tisuća eura na zimu, a ostatak kad stigne...

– Ne znam gdje je zapelo, čitao sam što se događa, javljali su mi. Ponekad sam informacije o mom odlasku u Inter saznavao iz tiska.

Njegova glava bila je fokusirana na treninge. Barem je pokušavao biti maksimalno fokusiran. Premda, to je nemoguća priča. Čekaš posao života i ne smiješ razmišljati o tome...

– Nije bilo lako trenirati i čekati. Baš mi je bilo teško, plašio sam se i nekakve ozljede. Na kraju sam ostao, nemam za čim žaliti. Bit će transfera, sada idem odigrati još bolju polusezonu, tada će biti i zainteresiranih klubova.

Umjesto njega u Interu je završio Dinamov veznjak Marcelo Brozović. Sušić kaže da ta dva transfera nemaju veze jedan s drugim.

– Koliko znam, moj odlazak u Inter nije imao veze s prelaskom Brozovića. Uostalom, to su kazali i iz Intera.

Sve poslove vodio je legendarni Hajdukov nogometaš Milan Miki Rapaić. S obitelji Rapaić Sušić je u posebnim odnosima još otkad je igrao za Standard iz Liegea. Tada ga je maleni Tino gledao širom raširenih očiju, sada Miki pregovara u njegovo ime.

– Mikiju je žao, ali rekao mi je da život ide dalje i da se koncentriram na drugi dio sezone.

Nije samo Inter ove zime bio zainteresiran za Tina. Zanimanje je iskazala Sevilla, pa engleski QPR, a čak se posljednjeg dana prijelaznog roka pojavila informacija da je potpisao za Swansea.

– Inter je bio prva želja, ali nisam se previše miješao. Meni može biti čast što me se spominjalo kao novog igrača klubova takvog renomea. Čim se priča, spominje, znači da sam nešto napravio.

Čekam poziv Baždarevića

Za koji dan sve će to biti priča, koja će otići u povijest, a Tina čekaju prvenstvo i kup Hrvatske, pa kvalifikacije za Euro s reprezentacijom BiH.

– Hajduk će uvijek biti moj, u njemu sam sazrio, ostvario odlazak na Svjetsko prvenstvo. Sve moje misli usmjerene su prema prvenstvu i kupu. Prva je na rasporedu Rijeka, koja nam je neugodan protivnik, a dodatno se pojačala u ovom prijelaznom roku. Radošević, Tomasov i Bradarić, sve su to super igrači, ali imamo i mi svoje adute. Posebno u mladim igračima poput Balića i Vlašića.

Bez obzira na te mlade snage koje nadiru, Tino Sušić u ovom je trenutku najbolji igrač Hajduka. Osjeća li se kao vođa ove momčadi?

– Ne osjećam se kao nekakav vođa, u mojim mislima jedino je kako što bolje odigrati, kako momčadi pomoći da dođe do pobjede. Ne volim gubiti, tko to voli... Ali, vjerujte, svaki poraz baš mi teško pada.

A u reprezentaciji Bosne i Hercegovine stigla je smjena izbornika, na klupi je Mehmed Baždarević, koji je zamijenio Safeta Sušića.

– Očekujem svoje mjesto u reprezentaciji. Nastavim li igrati kao i u prvom dijelu sezone, nema razloga da me izbornik zaobiđe.

Nakon što ga je stric Safet pozvao u reprezentaciju Tino je prošao teške dane, ali na travnjaku je pokazao da zaslužuje mjesto među "zmajevima". Plaši li se možda da bi ta priča mogla završiti njegovim nepozivanjem u reprezentaciju?

– Ne vjerujem, valjda je ta priča iza mene. Igrama sam se izborio za svoj status, igrači u reprezentaciji su me super primili. A uvijek će biti tih ljudi koji imaju svoju istinu.

>> Švicarci daju 4 milijuna eura, Sušić postaje treći najskuplji u povijesti Basela!?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TV
tvrdapixa
10:10 15.02.2015.

U naslovu RAZOČARAN SAM I TUŽAN, a dalje u textu OSTANAK NIJE PRIHVATIO BAŠ TAKO TEŠKO. Bože, jel ti novinari uopće pročitaju svoj text prije objave...!?