SPASIO ŽIVOTE DVOJCA

Ribari se izgubili usred Pacifika, tražili ih 30 dana pa ih spasio Hrvat: 'Bili su na izmaku snaga'

Foto: THOMAS SUEN/REUTERS
Cambodian fishermen release female crabs to preserve declining stocks
Foto: BRUNO KELLY/REUTERS
A fisherman is seen at Piranha lake, which has been affected by the drought of the Solimoes River, in Manacapuru
19.11.2023.
u 22:01
Dvojac su tražili spasioci više održava, uključujući Havaja, SAD-a i Novog Zelanda, a na kraju ih je našao upravo Hrvat, zadarski kapetan Mario Radulić i njegova posada u tunolovcu
Pogledaj originalni članak

Dvojica ribara spašena su uspred Tihog oceana, i to nakon 30 dana duge borbe za opstanak. Iako su htjeli otići u ribolov, dvojicu ribara jaka je morska struja odvela od rodnog Kiribatija, otočne države na Tihom oceanu, zbog čega su završili čak 500 kilometara daleko od obale s koje su otplovili. 

Dvojac su tražili spasioci više održava, uključujući Havaja, SAD-a i Novog Zelanda, a na kraju ih je našao upravo Hrvat, zadarski kapetan Mario Radulić i njegova posada u tunolovcu, prenosi Dnevnik Nove TV. Ribari iz Hrvatske dvojcu su dali hranu, a brzo su ih odveli i do obale.

- Naš brod je bio na putu prema području ribolova u međunarodnim vodama zapadnog Pacifika. Promatrač na jarbolu je primijetio nešto na velikoj udaljenosti te smo okrenuli kurs prema tamo. Kad smo se približili imali smo što i vidjeti – dvoje ljudi koji su bili jako iscrpljeni i na izmaku snaga - objasnio je Radulić za Novu TV.

- Zarobljeni u malom brodu od tri metra usred Pacifika, u ovako lošim vremenskim uvjetima koji vladaju Pacifikom, šanse za preživljavanje su ravne nuli. Srećom, mi smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme - dodao je.

POVEZANI ČLANCI:

Ribari su bili jako uplašeni, pogotovo nakon četvrtog dana kada je pokraj njih prolazio brod koji ih nije uočio. 

- Nismo imali hrane ni vode. Bili smo vrlo uplašeni. Uzimao sam vodu iz broda, jako smo gladni bili. Koristili smo nož da dođemo do ribe - objasnio je spašeni ribar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Cohen
Cohen
09:39 20.11.2023.

Havaji nisu dodatna država koja ih je tražila, kako navodite, nego jedna od saveznih država SAD-a. Čovjek oseća ponos da ih je spasio brod s hrvatskom posadom. Bravo!