Sreća u nesreći

Ribari spasili osmeročlanu posadu s potonule jahte Felica

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Ribari spasili osmeročlanu posadu s potonule jahte Felica
13.06.2010.
u 18:15
Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje dobila je u subotu oko 8.07 sati dojavu da na oko tri nautičke milje od Umaga tone jahta, a potom je na to mjesto isplovila brodica lučke ispostave Umag.
Pogledaj originalni članak

Talijanska jahta Felica duga oko 17 metara potonula je u subotu oko 20.30 na oko pet nautičkih milja zapadno od rta Savudrija, a svih osam članova posade sa splavi za spašavanje spasio je hrvatski ribarski brod Zanestra.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje dobila je u subotu oko 8.07 sati dojavu da na oko tri nautičke milje od Umaga tone jahta, a potom je na to mjesto isplovila brodica lučke ispostave Umag. Brodolomce je preuzela oko 21 sat i odvezla ih u Umag te su smješteni u hotel. Prema prvim izjavama zapovjednika jahte Felica, jučer su isplovili iz Novigrada prema Lignanu te su u jednom trenutku osjetili udarac, a potom je jahta počela primati vodu.

Jučer su svi članovi posade ispitani u lučkoj ispostavi Umag, a mjesto nesreće obišli su djelatnici lučke kapetanije Pula jer je u jahti bilo oko 1000 litara dizelskoga goriva. Prvi nakon ispitivanja izišao je kapetan jahte Felica, ali nije želio komentirati okolnosti nesreće. Ispred ribarskoga broda Zanestra zatekli smo Damira Padežanina, člana posade koji je sudjelovao u spašavanju talijanskih turista.

– Isplovili smo na more podići mreže i vidjeli signalne baklje s jahte Felica, a odmah za nama stiglo je i plovilo kapetanije. Članovi posade nisu djelovali prestrašeno, a kako su se osjećali to samo oni znaju – kazao nam je Padežanin.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.