POČEO SAJAM

Riječki učenici oduševljeni streličarstvom i ''gradom zelenila''

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sajam
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sajam4
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sajam3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sajam2
28.05.2010.
u 14:39
Osim grada na četiri rijeke koji ih je oduševio, učenici OŠ Turnić posjetili su i prekrasne Rastoke pokraj Slunja.
Pogledaj originalni članak

Prvi sam put uzeo luk i strijelu u ruke i odlično mi je krenulo. Jako je zanimljivo i želio bih se time baviti. Karlovac je prekrasan. Ima puno zelenila, lijepo miriše i nije tako zagađeno kao u Rijeci, nije skrivao zadovoljstvo trinaestogodišnji Anton Vidović iz Rijeke. S kolegama iz OŠ Turnić i učiteljicama Marijom Bunijevac, Amelom Ojdanić i Andreanom Krizman posjetio je Sajam vlastelinstva. Organizira ga Bratstvo svetog Mihovila na Starom gradu Dubovcu radi oživljavanja kulturne baštine i tradicije te prezentacije starih zanata i običaja.

– U sklopu terenske nastave i upoznavanja kontinentalne Hrvatske odlučili smo se za karlovačko područje. Čuli smo za vaš sajam i učenici su oduševljeni. Svi su odmah pohitali na radionicu streličarstva – kazala je učiteljica Marija Bunijevac. Osim toga, za učenike osnovnih i srednjih škola iz čitave Hrvatske organizirano je još četrnaest različitih radionica na kojima su usvojili nova znanja o bogatoj kulturnoj baštini. Riječke učenice Dora Viduka, Pamela Grozdanić i Monika Abramov bile su također oduševljene Karlovcem, nakon kojeg su posjetile i slunjske Rastoke.

Glavni program Sajma vlastelinstva za građanstvo na rasporedu je u subotu i nedjelju. Tijekom cijelog dana održavat će se radionice, streličarski turniri, nastupat će bubnjari, gombari, krvnici, predstaviti se obrtnici...U nedjelju, s početkom u 17.30 održat će se i atraktivni prikaz bitke s Turcima, u kojem sudjeluju Vitezovi zelingradski, Dubovački streličari i Aureus Unicornis.

Pogledajte na vecernji.hr