Pomoć Slavoniji

Riječki vatrogasci s opremom stigli u Drenovce

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Riječki vatrogasci s opremom stigli u Drenovce
02.06.2014.
u 12:40
S drugim vatrogascima radit će na otklanjanju posljedica poplava, ispumpavanju vode, pranju i dezinfekciju ulica, kuća i dvorišta
Pogledaj originalni članak

I vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke otputovali su u Slavoniju gdje pomažu u saniranju posljedica katastrofalnih poplava. U Drenovcima će do kraja tjedna raditi tim od osam riječkih vatrogasaca , a s njima je iz Rijeke na stradalo područje stigla autocisterna za prijevoz i distribuciju pitke vode, tri motorne i tri elektro pumpe za ispumpavanje vode, elektroagregati i oprema za rasvjetu.

S drugim vatrogascima radit će na otklanjanju posljedica poplava, ispumpavanju vode, pranju i dezinfekciju ulica, kuća i dvorišta. Uz vatrogasce, u pomoć stanovništvu na poplavljenim područjima odazvali su se i djelatnici Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija koji su s potrebnom opremom za prempupavanje nakupljene vode otputovali u Županju i Gunju.

Usto, zaposleni u ovom riječkom komunalnom poduzeću, kao i oni iz Energa, Čistoće, Rijeka Prometa, Autotroleja i Kozale, stanovnicima poplavljenih područja pomogli su i novčanim donacijama pa je na račun Crvenog križa uplaćeno ukupno 180 tisuća kuna, a Grad Rijeka uplatio je sto tisuća kuna iz proračunske rezerve.

>> Vlada na telefonskoj sjednici donijela mjeru za sprječavanje epidemije

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.