afera carina

Riječkom inspektoru 8 mjeseci zatvora zbog 6000 eura mita

Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
Riječkom inspektoru 8 mjeseci zatvora zbog 6000 eura mita
22.03.2012.
u 17:55
Žarko Vogrinc mito je uzeo od carinika Milana Galca, i to kako bi mu dopustio da gradi terasu mimo projekta
Pogledaj originalni članak

Žarko Vogrinc, dugogodišnji šef riječke građevinske inspekcije, nagodio se u četvrtak s USKOK-om te je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na osam mjeseci zatvora nakon što je priznao da je od carinika Milana Galca primio 6000 eura mita. Za primljeni novac trebao je zažmiriti na građevinske nepravilnosti koje je Galac napravio pri gradnji kuće u Opatiji.

Konkretnije, Vogrinc se teretio da je dopustio Galcu da mimo projekta gradi terasu, za što mu je ovaj dao 6000 eura. Taj je novac Vogrincu sada oduzet, a osim zatvorske kazne, izrečena mu je i zabrana obavljanja poslova građevinskog inspektora u trajanju od tri godine.

On je inače uhićen u svibnju lani, u sklopu koordinirane akcije USKOK-a i policije, kojima su meta bili korumpirani carinici i policajci na graničnim prijelazima diljem Hrvatske. Nakon što je protiv spomenute skupine podignuta optužnica, na jučerašnjem optuženom vijeću, osim Vugrinca, na uvjetnu se kaznu nagodio još jedan optuženik. Optužnica danas nije postala pravomoćna jer ima naznaka da još neki od okrivljenika pregovaraju s USKOK-om želeći ishoditi manje kazne u zamjenu za priznanje krivnje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
21:22 22.03.2012.

Da pogodim, nije otpušten iz državne službe. Staž će mu vjerojatno teči. Po odsluženju kazne biti će prebačen na drugu dužnost.

BI
bilikamen
18:01 22.03.2012.

Riječkom inspektoru 8 mjeseci zatvora zbog 6000 eura mita ..................................................... ........................evo vidite kako nam sudstvo ne štima. 8 GODINA najmanje i nikad više vratiti se u tu službu. Metlu u ruke i na čišćenje ulica.

EU
eurobanana
20:25 22.03.2012.

hrvatsko zakonodavstvo , prema vremjenu ,nekad kisa nekad sunce , za 1.800 000 miljuna kuna 12 mjeseci zatvora ,a za dobro ponasanje 6 mjeseci . zakonodavstvo u Hr....je APSURD . ili bolje receno STITI KRIMINALCE . tako je kad MAFIJA vlada i donosi ZAKONE