Pod zvijezdama

Riječno kino 2015. možda ‘doplovi’ i do ostalih mjesta u Hrvatskoj

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Riječno kino 2015. možda ‘doplovi’ i do ostalih mjesta u Hrvatskoj
12.08.2014.
u 13:01
U četiri vikenda na četiri rijeke u Karlovačkoj županiji bilo je šest tisuća posjetitelja, među kojima i dvadesetak posto turista
Pogledaj originalni članak

Svi koji su sumnjali u ovogodišnji koncept Riječnog kina uz Karlovačko u svih pet gradova Karlovačke županije, grdno su se prevarili. Filmske projekcije i dodatni program na kupalištima u Karlovcu, Ozlju, Ogulinu, Dugoj Resi i Slunju pokazali su se kao pun pogodak.

Protiv kiše

U organizaciji tvrtke Turbing d.o.o. i Kinokluba Karlovac u četiri vikenda uživalo je oko 6000 posjetitelja. Veseli što je među njima i 10 do 20 posto turista iz Hrvatske i inozemstva.

– Poanta je bila prikazati film na sve četiri karlovačke rijeke. Iako nam vrijeme uopće nije bilo sklono, pa smo zbog kiše četiri projekcije odgodili za drugi termin, uspjeli smo prikazati 14 filmova.

Održano je i 13 pretprograma koji si uključivali i tradicionalnu utrku na luftićima, kao i filmski kviz Osmi putnik, originalni koncept Dražena Cukine osmišljen posebno za Riječno kino, uz pokroviteljstvo Večernjeg lista - kaže idejna začetnica projekta Marija Ratković Vidaković.

Sve je počelo 2011. kao njezin diplomski rad na Akademiji dramske umjetnosti.

Nove ideje

Tada je Riječno kino trajalo jedan vikend na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Kino se širilo, a novih ideja ima još.

– U gradovima naše županije imali smo nezaboravan doček. Stoga ne bi bilo čudno da se proširimo. Tko zna, Riječno kino 2015. možda doplovi i do drugih mjesta u Hrvatskoj – najavljuje Ratković Vidaković.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.