PROMETNE NESREĆE

Ročnik poginuo nadomak kuće

02.12.2002.
u 00:00
* Igor Vragolović (19) iz Strizivojne došao je kući na svinjokolju iz Pule, gdje je služio vojni rok
Pogledaj originalni članak

STRIZIVOJNA - Igor Vragolović (19) iz Strizivojne poginuo je u subotu oko 22.30 u Radićevoj ulici, u kojoj i stanuje. Mladić je, kako je priopćila policija, bio suvozač u "golfu" slavonskobrodskih oznaka, kojim je upravljao njegov prijatelj Ivan J. (20) iz Sikirevaca.

Zbog neprilagođene brzine, vozač je izgubio nadzor nad upravljačem pa je vozilo sletjelo u odvodni kanal, udarivši i u ulazni most ispred jedne kuće. Vragolović je umro u vozilu Hitne pomoći na putu u bolnicu. Teže ozlijeđeni vozač, koji će biti kazneno prijavljen, prevezen je u osječki KBC.

U obitelji Vragolović otac Antun i majka Katica primali su sućuti rodbine i prijatelja. Igor je bio najmlađi, imao je još brata i sestru. U subotu su imali svinjokolju na koju je došao i Igor, ročnik HV-a koji je na služenje vojnog roka u Zagreb otišao u kolovozu, odakle je prije tjedan dana premješten u Pulu. U petak je prvi put iz prekomande došao kući.

- Jako se radovao dolasku - kroz suze su ispričali nesretni roditelji mladića o kojemu svi u selu samo pohvalno govore. Završio je srednju medicinsku školu, i kako je dodala majka Katica, nakon vojske planirao je nastaviti školovanje.

- Igor je krenuo u kafić, za prijateljem Ivanom Jarićem iz Sikirevaca, s kojim je bio u vojsci u Zagrebu, i koji je također došao provesti vikend kod kuće. Rekao je: "Mama, brzo ću se vratiti!". Umorni od svinjokolje svi su ukućani bili legli, a ja sam ostala čekajući ga, jer je obećao da će brzo doći. No, umjesto njega stigla je strašna vijest - zaridala je Igorova majka.

- Na Hitnoj su nam kazali da je vjerojatno pukla vratna kralježnica - s tugom je kazao otac Antun, metalski radnik u slavonskobrodskom "Đuri Đakoviću".

- Kao da sam u zadnje vrijeme nešto predosjećala. Često su mi posljednjih dana padale napamet riječi moje bake, koja je pokopala petero djece, i uvijek nam govorila: "Djeco, molite se Bogu da takvo što ne doživite!". I baš sam to doživjela - kazala nam je neutješna mladićeva majka.

V. Kaselj, M. Marić

Pogledajte na vecernji.hr