Iako je rođena i odrasla u Austriji, Mariela Kranjec odlučila se odseliti iz te zemlje i vlastiti posao pokrenuti u rodnom kraju svoje majke, Brestovcu kraj Požege.
– Rođena sam u Austriji, od roditelja koji su se upoznali na radu u Austriji, majka iz brestovačkog kraja, otac iz Slovenije. Završila sam srednju školu u Austriji, za slastičarstvo i kuharstvo. Tamo je to malo drukčije nego u Hrvatskoj, ja sam četiri dana išla na praksu, a samo jedan dan u tjednu u školu. Već tada sam se isticala, jer sam odmah učila dva zanata, pa su o meni pisali mediji i u Austriji jer sam bila odlična učenica i pohvaljivana, a posebno moje kreacije u slasticama. To je bila moja ljubav i to sam odlučila i specijalizirati dalje. Odmah poslije škole radila sam u struci, prvo u Intersparovoj slastičarnici, a poslije slastice u jednom luksuznom hotelu orijentiranom za zimski turizam, u kojemu su odsjedale samo kraljevske i grofovske obitelji – ispričala je Mariela, piše Glas Slavonije.
U Austriji je položila i majstorski ispit koji je morala platiti 12.000 eura, no unatoč tome nije htjela ostati živjeti ondje, već ju je vodila ljubav prema Hrvatskoj i rodnom kraju svoje majke. Kada su joj roditelji otišli u mirovinu, i ona se odlučila doseliti u Hrvatsku i pokrenuti svoj biznis.
– Moram reći da su svi dok sam vadila silne papire bili ljubazni, svi su mi željeli pomoći, ali su i svi bili iznenađeni da se ja vraćam iz Austrije i želim raditi u Hrvatskoj. Baš sada kada mnogi odlaze zbog posla u tom smjeru. To je trajalo nekoliko mjeseci, a sada evo imam svoj obrt za slastice Medeno srce. Sada imam ono što sam uvijek sanjala, da radim posao koji volim, sama u svom poslu – rekla je Mariela.
>> 'Kćeri sam doveo u Hrvatsku kako bih im pokazao svoju baštinu'
Bravo, curo!