Za humaniji odnos

Rodilište u Požegi dobilo UNICEF-ov status prijatelja djece

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
požega rodilište (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
požega rodilište (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
požega rodilište (1)
11.12.2012.
u 16:31
Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, kazala je da kod nas od 31 rodilišta još samo njih pet nema status “Rodilište – prijatelj djece”
Pogledaj originalni članak

Rodilište požeške bolnice u utorak je na Dan UNICEF-a na prigodnoj svečanosti dobilo certifikat “Rodilište – prijatelj djece”. Dr. Renati Rališ, šefici službe za ginekologiju i porodništvo, taj naslov uručio je dr. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja.

– To je potvrda i priznanje da smo do sada dobro radili. Naše rodilište je obnovljeno i opremljeno najmodernijom tehnologijom 2010. godine – kazala je dr. Rališ.

Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, kazala je da kod nas od 31 rodilišta još samo njih pet nema status “Rodilište – prijatelj djece”, a među njima su, nažalost, i dva velika kao što su zagrebačka Petrova bolnica te bolnica Sestara milosrdnica.

– Da bi rodilište dobilo status prijatelja djece, treba ispuniti deset uvjeta, a najvažnije od svega jest da dijete i majka budu u jednom primarnom humanom odnosu, da se potiče dojenje, da se dijete ne odvaja od majke nakon poroda. Važno je i kvalitetno osmisliti vrijeme prije samog poroda pripremom i edukacijom mladih roditelja – istaknula je Lora Vidović.

Prije uručenja certifikata požešku bolnicu predstavio je njezin ravnatelj dr. sci. Željko Glavić, dok je dr. Rališ podsjetila na povijest ginekologije i porodništva u Požegi.

>>Preporod odjela rodilišta u koprivničkoj Općoj bolnici

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.