hladne učionice

Roditelji bojkotirali nastavu u vukovarskoj školi

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Roditelji bojkotirali nastavu u vukovarskoj školi
14.01.2013.
u 15:04
Želimo samo da naša djeca pohađaju nastavu u školi gdje su tople učionice i koje ne prokišnjavaju ili pored trule stolarije ne propuhuje vjetar, kažu zabrinuti roditelji djece koja pohađaju srednju školu Nikola Tesla
Pogledaj originalni članak

Učeničke klupe Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovar u ponedjeljak su ostale prazne i tako će biti do daljnjega. Naime, Vijeće roditelja ove škole donijelo je na svojoj zadnjoj sjednici odluku da djeca do daljnjega neće pohađati nastavu. 

– Želimo samo da naša djeca pohađaju nastavu u školi gdje su tople učionice i koje ne prokišnjavaju ili pored trule stolarije ne propuhuje vjetar. Nažalost, obnova škole još uvijek nije gotova iako smo imali obećanja da će to biti do početka drugog polugodišta. Uz to meterolozi najavljuju novi val hladnoće tako da dalje pohađanje nastave u hladnim učionicama zaista ne bi bilo humano - kaže Dragana Đorđević, predsjednica školskog Vijeća roditelja. Dodala je da odluka Vijeća nije ishitrena i da su je roditelji donijeli nakon razmatranja svega što se u vezi škole događalo proteklih mjeseci. Prema njihovim informacijama radovi su nakon blagdana gotovo zaustavljeni jer se ponovno pojavio problem sa financijama. Trenutno na gradilištu radi svega po nekoliko radnika koji obavljaju sitne poslove što ne daje nadu da bi radovi uskoro mogli biti završeni.

– Kada bi se ozbiljno pristupilo poslu svi radovi bi bili završeni za 15-ak dana. Obratiti ćemo se ministarstvu i županiji da vidimo koja oni imaju saznanja kako bi se ubrzao proces zaršetka obnove, istakla je Đorđević. Roditelji ne prihvataju ni najavljenu mogućnost da se nastava do završetka obnove odvija u nekoliko škola. – To je jednostavno tehnički nemoguće organizirati i mislimo da to nije dobro riješenje, zaključila je Đorđević. Dio roditelja danas ujutro je došao pred školu kako bi učenike koji ne znaju za odluku Vijeća upoznao sa istom i vratili ih kući. – Ovo je strašno. Uvjeti u školi dok nije započela obnova i sada u Radničkom domu koji služi kao škola su nehumani. Pa bolji uvjeti su bili u štalama za vrijeme Austro ugarske. Zar je normalno da djeca sjede u učionicama u jaknama i sa kapama jer nema grijanja, da su prozori zakovani jer ispadaju, da instalacije ne valjaju, da radi jedan toalet i slično, rekao nam je jedan od roditelja pred školom.

Ravnatelj škole Đorđe Lukić rekao je da ne može ništa protiv onoga što zastupaju roditelji djece, ali da apelira na roditelje da puste djecu u školu kako nastava ne bi trpjela. Istaknuo je i da je ministar upoznat sa situacijom i da zna o čemu se radi. - On tu ne može ništa pomoći. Školu obnavlja Ministarstvo regionalnog razvoja i to je jedan od problema. Radove isto tako financira Ministarstvo regionalnog razvoja, rekao je Lukić dodajući kako škola broji 474 učenika i da se nada da će se nastava uskoro normalno nastaviti.

>>Stipendije skoro svim vukovarskim studentima, samo tri odbijenice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NI
nikki
15:18 14.01.2013.

pa srednjoskolci su to, nisu prvasici da ne mogu izdrzat malo nize temperature

UN
unbekant
15:24 14.01.2013.

u svakoj normalnoj drzavi u kojoj je bijo rat,je potrebno po svrsetku tog rata,odmah i pod hitno obnoviti skole,fabrike,..........dok kod nas u Hrvatskoj se prave Crkve,trzni centri,dvorane za sport,......ali kazem u normalnoj drzavi,a mismo balkan,tuzni i jadni balkan.....

DP
Dioklecijanova palaca
06:57 15.01.2013.

Ministre Jovanoviću , zar je moguće da u gradu Zagrebu u nekim srednjim školama na upražnjena radna mjesta ne zapošljavaju nezaposlene profesore već pojedinci zauzimaju 1.5 radnih mjesta i dobivaju prekovremene radne sate?