Izbjegnuta tragedija

Roditelji i dvoje malene djece otrovalo se ugljičnim monoksidom

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Roditelji i dvoje malene djece otrovalo se ugljičnim monoksidom
26.01.2018.
u 12:01
Uslijed kvara na plinskom bojleru došlo je do curenja plina – izvijestila je PU osječko-baranjska
Pogledaj originalni članak

Majka, otac i njihovo dvoje djece otrovali su se ugljičnim monoksidom u njihovu domu u Vrtnoj ulici u Livani, nadomak Osijeka. Zbilo se to u noći na petak oko 2 sata. Hitno su prevezni u Klinički bolnički centar Osijek, ali nisu, srećom, u životnoj opasnosti. Majka je, inače, u dobi od 35, a otac od 41 godinu.

– Uslijed kvara na plinskom bojleru došlo je do curenja plina – izvijestila je PU osječko-baranjska.

Policija apelira na građane da pojačaju oprez.

– Plinska trošila i trošila na tekuća goriva, plamenike i protočne bojlere, obavezno je servisirati i to od strane ovlaštenih stručnih servisera, jer ćete time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnju goriva. Poštujte rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala. Preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala neka obavi dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba te provedite savjet dimnjačara bez odlaganja. Redovito čistite ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice – savjetuje policija.

Nužno je i provjeriti, dodaju, je li dimnjak ložišta oštećen i je li izveden građevinski ispravno, kao i imal li u blizini otvora za čišćenje dimnjaka nekakvog gorivog materijala.

– Vodite računa da se pepeo iz ložišta ne smije odlagati u vreće, kante ili druge posude od gorivog materijala. Pepeo iz ložišta ne odlažite na otvorenom prostoru uz gorivi materijal – navode.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.