UČESTALI PROBLEMI U BOLNICAMA

Roditelji u Zagrebu otkazuju operacije djece

24.02.2002.
u 00:00
* Ravnatelj bolnice u Klaićevoj primarijus Ivan Fattorini poručuje roditeljima da, što se tiče njegove bolnice, nema razloga za strah * U varaždnskoj Općoj bolnici kažu da je slučaj male pacijentice prijavljen inspekciji Ministarstva zdravstva
Pogledaj originalni članak

Prije tri dana, troipolgodišnja djevojčica D. Ž. u bolnici u Varaždinu bila je na doista banalnoj operaciji. Skinuta joj je cista na vjeđi oka. Djevojčica je danas u ireverzibilnoj komi, a u tom je teškom stanju iz varaždinske bolnice preksinoć prevezena u Zagreb, u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Tu nam je informaciju jučer potvrdio ravnatelj Klaićeve bolnice prim. dr. Ivan Fattorini.

- Na žalost, pretrage pokazuju da se ne može puno učiniti. Djevojčica vegetira, ali još je živa. Što se, pak, točno dogodilo u varaždinskoj bolnici nakon operacije, teško je zasad reći. Prema dokumentaciji kojom raspolažemo - kaže prim. Fattorini - djevojčica se počela buditi iz anestezije, ali joj je iz zasad nepoznatih razloga počelo otkazivati srce, reanimacija nije uspjela. Dijete je počelo gubiti svijest i palo u komu.

Slučaj djevojčice prestrašio je, naravno, roditelje čija djeca ovih dana imaju dogovorene termine za različite operacijske zahvate. Prim. Fattorini rekao nam je da se i njima javljaju roditelji s pitanjem trebaju li djecu u ponedjeljak uopće dovesti u bolnicu. Ravnatelj bolnice u Klaićevoj poručuje roditeljima da što se tiče te bolnice nema razloga za strah.

- Dječja je bolnica za djecu sigurna - rekao je prim. Ivan Fattorini.

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice dr. Ivan Herman kaže da je slučaj male pacijentice, koja je pala u komu nedugo nakon operacije u bolnici, prijavljen inspekciji Ministarstva zdravstva RH, koja već ispituje što se zapravo dogodilo tijekom i nakon operativnog zahvata.

- Dok inspekcija ne završi posao, ne mogu davati nikakve informacije za javnost, a i obitelj djevojčice ne dopušta da se o njihovoj kćeri daju informacije za novinare - rekao je dr. Herman.

D. Glavina, Ž. Pavlek

Pogledajte na vecernji.hr