Crno raskrižje

Rotor se mora odmah graditi, vremena za čekanje više nema!

Foto: 'Tezak *10'
Rotor se mora odmah graditi, vremena za čekanje više nema!
15.06.2010.
u 15:25
– Zatražit ćemo od ministra Kalmete da postupak gradnje ubrza dekretom – poručio je načelnik Klenovnika Izidor Gladović
Pogledaj originalni članak

– Nakon bezbroj poziva i sastanaka s predstavnicima MUP-a, Županijske uprave za ceste i drugih mjerodavnih institucija s kojima nastojimo riješiti problem zloglasnog raskrižja kod Lipovnika, nakon najnovije nesreće s tri teško ozlijeđene osobe, ne preostaje nam drugo nego pomoć izravno zatražiti od ministra Božidara Kalmete.

Klasičan scenarij

Teške nesreće na tom su mjestu toliko česte da vremena za čekanje više nema! Budući da su projekti gradnje rotora na raskrižju županijskih cesta 2101 i 2059 dostavljeni resornom ministarstvu, zatražit ćemo od ministra Kalmete da postupak gradnje ubrza dekretom. U protivnom, nije pitanje hoće li tko poginuti, nego kojeg će se dana to dogoditi na tome zlom mjestu! – rekao je jučer klenovnički načelnik Izidor Gladović na poprištu teške prometne nesreće, u kojoj su teško ozlijeđene tri osobe.

Tragovi krvi i tri uništena vozila potvrđivali su da se ondje dogodila nesreća, a dogodila se po, moglo bi se reći, već uhodanom scenariju. Među stradalima ponovno su osobe s drugih područja, koje ne znaju za opasnost koja ih vreba na crnoj točki u Lipovniku.

Vozačica iz Karlovca, u dobi od 50 godina, putovala je osobnim vozilom iz smjera Novaka prema Klenovniku. Ne poštujući znak obveznog zaustavljanja, došla je na raskrižje, a ondje je na nju svojim automobilom naletjela 25-godišnja vozačica iz smjera Lipovnika. U silovitom udaru Karlovčankino vozilo odbačeno je na mercedes njemačkih registracijskih oznaka, koji je propisno zaustavljen kako bi se propustila vozila s prednošću prolaska.

Svi u bolnicu

Osim Karlovčanke u sudaru je ozlijeđena njezina suputnica te još jedna putnica u drugom vozilu.

– Bilo je strašno. Gosti koji su sjedili u obližnjem ugostiteljskom objektu pomogli su da se Karlovčanka izvadi iz smrskanog vozila, a pritom se jedan mještanin sav izrezao po rukama – kazao je Gladović.

Svi ozlijeđeni prevezeni su u varaždinsku bolnicu.

- Nesreće na raskrižju više i ne brojimo, znamo samo da ih je prošlih godina bilo na na desetke, a u njima je bilo i poginulih. Rotor se mora početi graditi odmah. Općina Klenovnik spremna je odmah podmiriti sve svoje obveze – poručio je načelnik Izidor Gladović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.