Kraljevi ćevapa

Rubelj: Danas mi je dosta 1000 €, a prije sam mjesečno trošio i 15.000

Foto: PIXSELL
\'poslovni...17.11.2007... krizanje av. dubrava i konjscinske... rubelj pece cevape... foto ana manzin\'
Foto: PIXSELL
\'ivan rubelj\'
Foto: PIXSELL
\'ivan rubelj\'
21.04.2011.
u 12:00
Prva od 18 pečenjarnica Rubelj grilla u središtu Zagreba pala je kao žrtva gospodarske krize i obiteljskog raskola
Pogledaj originalni članak

Je li se Rubeljevo carstvo ćevapa u Zagrebu počelo urušavati? Prijeti li prvom hrvatskom lancu pečenjarnica potpuni kolaps? Ta pitanja otvara činjenica da je ovoga tjedna pečenjarnica u strogom središtu Zagreba, na križanju Frankopanske i glavne gradske ulice Ilice, dana u najam i sada se zove Grand Grill.

– Već nekoliko dana od Rubelja dobivamo samo meso – kazali su djelatnici Grand Grilla.

U Rubelju priznaju da su postali žrtve velike gospodarske krize pa su morali žrtvovati prvu od 18 pečenjarnica u Zagrebu.

– Kriza je u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Rubelj Grillu, Promet nam je pao 50 posto. U Frankopanskoj ulici promijenio se rukovoditelj, prostor smo dali u podnajam, a i dalje ih opskrbljujemo namirnicama – kazao je Zlatko Milovac, direktor i suvlasnik Rubelja.

Na pitanje planiraju li u najam dati još koji prostor u Zagrebu, u Rubelju kažu da će sve ovisiti o tome hoće li produljena gospodarska kriza još dugo potrajati.

– Ne prijeti nam kolaps, čim se ekonomija pokrene, kupci će se vratiti – kazao je Milovac i dodao da svi radnici uredno primaju plaću. U Rubelju ističu da ih je ugrozila jeftina konkurencija iz supermarketa, a sumnjaju u kvalitetu i količinu mesa u ćevapima koji se, kako kažu, nude po nerealno niskim cijenama.

Nagrizeni temelji

Temelji Rubeljeva carstva udareni su prije gotovo 30 godina, a čini se da su ih dugo nagrizali i loši međuobiteljski odnosi.

– Prvu poslovnicu otvorio sam 10. svibnja 1982. godine u Dubravi. Prvi sam napravio šišćevap i zvali su me "tata šišćevapa u Hrvata" – kazao je Ivan Rubelj (61), rođeni Banjolučanin, pokretač biznisa u koji tvrdi da je postupno uključivao i svoju braću Antu i Miljenka, bivšega prvaka Jugoslavije u boksu. Uz ćevape, Ivan Rubelj, kojega cijela Dubrava poznaje po nadimku Ruby, uspješno je razvijao i posao s tekstilom.

– Zvali su me kraljem ćevapa i tekstila, a taj izraz nikad nisam volio. Smatram da je to primitivan, seljački izraz jer kraljevi za mene danas ne postoje – kaže Ivan Rubelj.


Cijelu priču o Ivanu Rubelju i njegovim novim poslovnim planovima pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 109

Avatar raco
raco
12:28 21.04.2011.

Car

OB
-obrisani-
12:08 21.04.2011.

Rubelj,...Tata siscevapa,....Ruby,....Kralj Cevapa,....Kralj Tekstila,...

OB
-obrisani-
12:43 21.04.2011.

u Hrvatskoj svi koji PROPADNU pojave se u VECERNJEM.........navali Rajo:::::. na cevape covjeku treba 15.000€ mjesecno.....